kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Berlin'de ''Ramazan Şenlikleri''

Yeni Haber
Almanya'nın başkenti Berlin'de Eylül ayı boyunca ''Ramazan Şenlikleri'' düzenlenecek.Başbakanlık tarafından düzenlenen, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteklediği ''Ramazan Şenlikleri'' çerçevesinde, ''Warschower Platz - O2 Arena'' adı verilen 12 bin metre karelik bir alanda çeşitli gösteri, konser ve toplantılarla Türk kültürü ve sanatı tanıtılacak.

Şenliklerin 1 Eylül'de düzenlenecek açılış törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bazı bakanların da katılması bekleniyor. Açılış günü programına mehter takımı katılacak, ilahiler okunacak ve sema gösterileri düzenlenecek, ayrıca Hacıvat-Karagöz oyunu sergilenecek.Şenlik çerçevesinde 2 Eylül'de, Müslüman, Hristiyan ve Yahudi temsilcilerin katılacağı bir konferans, ardından da bir konser düzenlenecek. Benzer bir etkinlik 20 Eylül'de de yapılacak.

Konferanslara Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'nun da katılması bekleniyor.''Ramazan Şenlikleri'' kapsamında 13 ve 27 Eylül günlerinde de 2 konser verilecek.Oruç tutanlar için şenlik alanına büyük bir iftar çadırı kurulacak.

AA