kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Baykal'dan teröre karşı "sessiz yürüyüş" çağrısı

Yeni Haber
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, İstanbul Güngören'deki patlamanın ardından olay yerinde yaptığı açıklamada, "Toplumsal tepki, milli kararlılık çok yüksek düzeyde ortaya konulmalı. Türkiye ayağa kalkmalı; miting değil, sessiz bir yürüyüş.. Kimse de bunu bir parti olayı olarak görmesin. Hep birlikte ayağa kalkalım, bunu lanetleyelim" dedi.

Güngören'de meydana gelen patlamalar nedeniyle olay yerine gelen CHP Lideri Baykal, yaşamını yitirenlerin aileleri ve yaralıları ziyaret etti. Güngören'de esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden Baykal'a, CHP Genel Başkan Yardımcıları Bihlun Tamaylıgil, Yılmaz Ateş, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen ve CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin ile çok sayıda parti yöneticisi eşlik etti. Baykal, incelemelerinin ardından gazetecilere açıklama yaptı ve soruları yanıtladı.

Baykal, olay yerinde incelemeler yaparak durumu gördüklerini, yetkililerden bilgi aldıklarını belirterek, terörün bir kez daha İstanbul'u vurduğunu ifade etti. Olayın çok açık olarak doğrudan masum insanları hedef alan bir saldırı olduğunu söyleyen Baykal, "Tamamen sivil halkın akşam saatlerinde sokakta, yolda dolaşmakta olduğu, kimin kurban olacağı hiç düşünülmeden gerçekleştirilmiş hain bir saldırıdır. Bu saldırı rakamlara göre 17 kardeşimizi aramızdan alıp götürdü. Bu olayın bir insafsız acımasız, vahşi bir terör saldırısı olduğu açıktır" dedi.

"HİÇBİR SİYASET İNSAN HAYATINDAN DAHA ÖNEMLİ SAYILAMAZ"

Hiçbir siyasetin insan hayatından önemli sayılamayacağını vurgulayan Baykal şunları söyledi:

"Bir tek masum insanın hayatını tehlikeye atarak dahi hiçbir siyasi hedefi takip etmek mümkün değildir. Hiçbir siyaset insan hayatından önemli sayılamaz. Bugün burada gerçekleştirilen terörist saldırı siyasi amaçlarla gerçekleştirilmiştir. Bunun kurbanları da toplumun en temiz en masum siyasetle hiçbir ilişkisi olmayan insanlarıdır. Nasıl olur da siyasetle hiçbir ilişkisi olmayan insanların ölümünü göze alabilirsiniz. Bu saldırı, umutsuzluğun, bu yenilginin, bu bir davayı takip edemez olmuş olmanın tepkisinin bombasıdır. Bu saldırılar ile bir yere varılmaz. Türkiye'nin her yerinde bütün insanlarımızı yürükten yaralamıştır. Bu olayı gerçekleştirilenlere lanet okunmaktadır."

"SESSİZ BİR YÜRÜŞLE LANETLENMELİ"

Baykal söz konusu terörist saldırının, çok karalı, büyük bir tepki ile ortaya konulması gerektiğini söyleyerek, bunu yapanlara karşı milli bir tepkinin gösterilmesi gerektiğini ifade etti. Türkiye'yi teröre karşı ayağa kalmaya çağıran Baykal şöyle konuştu:

"Bir milli lanet kampanyası ortaya koymalıyız ve bunları yapanları yapamaz hale getirmeliyiz. Böyle siyaset mi olur, böyle mücadele mi olur? Bunu haklı sayan zihniyeti nasıl onaylayabilirsiniz? Buraya derhal koştum geldim aileleri ziyaret ettim, yetkililerden bilgi aldım. Bu olayı hep birlikte lanetleyeceğiz. Toplumsal, milli karalılık çok yüksek düzeyde ortaya konulmalı. Türkiye ayağa kalkmalı; miting değil, sessiz bir yürüyüş.. Biz parti olarak inisiyatif almayı istemeyiz bu işi politize etmek anlamına gelir. Kimse de bunu bir parti olayı olarak görmesin. Hep birlikte ayağa kalkalım bunu lanetleyelim. Vatandaşlarımız tartışmaların dışında olayları sükunetle izliyor."

(ANKA)