kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
ZAYIFLADIM, GENÇLEŞTİM... Vatansever, "Ben aynalara düşmandım,gülmeyi unutmuştum. Ama kilo verince, bir anda gençleştim" diyor.

Azmedip 150 kilodan 70 kiloya kadar indi!

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
İLİŞKİLİ HABERLER
Azmedip 150 kilodan 70 kiloya kadar indi!
Nalan Vatansever, bir rekor kırdı. Bir yılda 80 kilo birden verdi. Hala da vermeyi sürdürüyor. Son aylarda onu gören kimse, tanıyamıyor. Şu an kendini 20 yaşında gibi hissediyor. Bu çok normal çünkü en son 20 yaşında bu kilodaymış. 56 yaşındaki Nalan Teyze geçtiğimiz yıl 150 kilodan tam 70 kiloya indi. Üzerinde taşıdığı 80 kiloyu yalnızca diyet ve yaşam tarzı değişikliği ile verdi. 20 yıl sonra, ilk kez pantolon giyiyor ve istediği gibi alışveriş yapabiliyor. 58 bedenden tam 40 bedene kadar inmeyi başardı. Nalan Teyze, bunları yapmaya hiç de hevesli bir şekilde başlamamış. Diyet yapmamak için çok direnmiş. Kendisine, "Nalan, çok kilo almadın mı?" diyen herkese küsmüş. Hatta onlarla, bir daha görüşmemiş. "Nine, biraz kilo versene" diyen torunlarını azarlamış. Kardeşi ona bir tartı getirince, ona çok kızmış. Eşi İhsan Vatansever bile onu, diyet yapmak için doktora gitmeye ikna edememiş.

ŞİŞMANLIĞIMI REDDETTİM!
Nalan Teyze, son 4 yıldır evden dışarı hiç çıkmamış. Kendisi, geçen yıla kadar olan hayatını şu sözlerle anlatıyor: "Ufacık bir kafam ve kocaman bir vücudum vardı. Çok zor hareket edebiliyordum ama yine de mutfağa gidip sürekli yemek yapmak istiyordum. Çok agresiftim, neredeyse gülmeyi unutmuştum. Artık kilolarım yüzünden rahat uyuyamıyordum. Ama kilolu olduğuma beni kimse inandıramıyordu." Eşinin geçirdiği kalp ameliyatı sırasında, iyice şişmanlamış. Stres de, mutluluk da yemek yemesini arttırıyormuş. Bütün gençliği kilolu geçmiş. 95 kilodayken, hamile kalmış. Riskli olmasına karşın, doğumlarını hep aşırı kilolarda yapmış. Ama kilo vermek aklına gelmemiş.

BAŞLANGIÇTA OYUN GİBİYDİ
Menopozdan sonra, kilo alışı hızlanmış. O kadar şişmanlamış ki; koltuktan kalkmak istemez olmuş. Sonuçta; yakınları onu kandırıp, zorla doktorun karşısına oturtmuş. Çocukları, torunları ve eşi bir olup, ona minüsküs olduğunu söylemişler. Ve onu diyet doktoruna götürmüşler. Ağlaya zırlaya doktorun önüne oturup, hayatında ilk kez diyetle tanışan Nalan Teyze, son bir yılda sağlıklı beslenmeye başlamış. Akdeniz Diyeti'ne girmiş. Kuralları basit olan bu diyet, başlangıçta ona oyun gibi gelmiş. Sonra kiloların gitmesi, ona güç vermiş. Doktor kontrolüne, ailece bayram havasında gitmeye başlamışlar. Tüm aile, onun diyetine devam etmesi için seferber olmuş. İlk hafta, 4.5 kilo vermiş. Nalan Vatansever, o dönemde yaşadıklarını şöyle anlatıyor: "Sanki biri beni uykumdan uyandırıp, 'yemek yemelisin, hadi yemek yap' diye uyarıyordu. Bu sesi hep bastırdım. Krizlere karşı direndim. Böreklerin yanına bir yıldır yaklaşmıyorum ama istediğim her türlü meyveyi yiyorum. Erik ve karpuz kilo vermemde son derece etkili oldu. Kepek ekmeği yemeye başladım. Katı yağı hayatımdan çıkartım." Nalan Teyze şimdilerde ise, kendisine çok yakışan yeni görüntüsüyle eşi İhsan Bey ile evliliklerinin 35. yılını kutlayacak olmanın heyecanını yaşıyor...