kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Doğumda aldığım fazla kilolardan menopoza girdiğimde kurtuldum!

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
27.07.2008
Emel Yaylalar 45 yaşında bir işkadınıO, "Çocuk da yaparım, kariyer de" diyen kadınlardan... Çocuk yapmış yapmasına ama bu süreçte çok kilo almış. Stres, onun vücudunda kendini kilo olarak göstermiş. Ömrünün son 15 yılı hep kilolu olarak geçmiş. Ancak 7ay içinde yaklaşık 30 kilo verince, birden hayatı değişmiş.

8 BEDEN BİRDEN İNCELDİ
Bugün, kimse onu kolay kolay tanıyamıyor. Verdiği kilolarının ardından, çok gençleşmiş. 30 kilonun çoğu basenlerinden gittiği için 48 bedenlik bir kadın olmaktan çıkıp, 40 beden elbiselerin içine rahatlıkla sığmaya başlamış. Tüm gardırobunun yanı sıra yaşamı da değişmiş. Yıllar sonra ilk kez bikini giymiş. Fazla kiloları nedeniyle bacak bacak üzerine bile atamayan Yaylalar, artık her gün 45 dakika yürüyor. 60 yaşına da bu kiloyla girmeyi planlıyor. Fazla kiloların yaşlılıkta, ekstradan hastalık anlamına geldiğini çok iyi biliyor. Emel Yaylalar yaptığı doğumun ardından aldığı kiloları, 15 yıl üzerinde taşımış ve hep hamile gibi dolaşmış. Bu süreçte bir de yakın akrabalarını kaybedince, sıkıntıdan aldığı kilolar iyice artmış.

HERKES İLTİFAT EDİYOR
Bu sırada moda olan 6-7 diyet programını uygulamış. Bu diyetlerle verdiği kiloları, sonra aynı hızla geri almış. Çok katı diyetler uygulamış. Kendi kendine de çok yasak koşmuş. Tatlıyı hayatından çıkartmayı denemiş, böreklerden korkmuş. Ama morali bozulduğunda, soluğu yine onların yanında almış. Kilolarının yol açtığı boyun fıtığı ve eklem ağrıları nedeniyle 15 günde bir hastaneye taşınırken, sağlıklı bir diyete başlayarak, bu halinden kurtulmuş. 45 yaşındaki Emel Yaylalar, artık hiç duymadığı iltifatları duyuyor. Oğlu bile ona, 'güzel annem' diye sesleniyor...