kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Feministler mal bulmuş mağribi gibi atladılar

- Feministler size büyük tepki gösterdi ve Agos gazetesinden atılmanızı talep etti. Buna ne diyorsunuz?
-
Feminizmin çirkin bir nefret ideolojisi olduğunu düşünüyorum. Aynen bu beklenirdi onlardan, kendilerinden bekleneni yaptılar. Çirkin bir ırkçılıktır feminizm, başka bir şey değildir.

- Sizi kınadıkları için mi söylüyorsunuz bunları?
-
İnsanı insan olarak algılayamayan, insanın temel ahlaki problemlerine ve duyarlılıklarına komple yabancı kalan, insanları siyah ve beyaz olarak, iyiler ve kötüler olarak bölen her ideoloji ırkçılıktır, çirkindir. Bu, bir nefret ideolojisidir. Nefret ideolojisinin seviyesi de budur, bunu yapacaktır. Mal bulmuş mağribi tavrıdır bu. Aynı anda internette de çılgınca 'Ermenidir b.k atar' gibi bir tavır çıktı. Onunla bunun arasında bir fark yok, sadece konuştuğu sosyal dilin düzeyi farklı. Biri daha burjuva, biri daha avam. Fakat aynı zihniyetin aynı içsel alçaklığın ifadesi...

- Bu yapılanı Sevan Nişanyan ismine yakıştıramadıkları için tepki gösteriyor olamazlar mı?
-
Hayır, alçaklıktır bu.

- Feministlere karşı neden bu sertlik?
-
Bazen sert olmak lazım! Tüm ırkçı düşünce tarzlarının ortak paydasıdır bu. Bir taraf doğuştan masum ve mazlumdur, diğer taraf aksi kanıtlanmadığı sürece potansiyel suçludur. Yüzleşmek ihtiyacı hissetmezsiniz, 'haklı mıdır haksız mıdır, neden yapmış, saldırmanın sırası mıdır' düşünmezsiniz. Kan kokusu almış köpekbalıkları gibi üstüne saldırırsınız. Feministlerin bu yaptığının başka anlamı olduğuna inanmıyorum.

- Agos Yayın Yönetmeni Etyen Mahçupyan sizi sonuna kadar savundu. Gerekçesi hakkında hiç konuştunuz mu?
-
İnanır mısınız ben Etyen'le bu olaydan sonra hiç konuşmadım. Bana sormadı bile böyle bir yazı yazarken. O sırada zaten yurtdışında ulaşılmaz bir yerdeydim, kendi böylesini doğru bulmuş ve yazmış. O da çok lüzumsuz şekilde saldırılara maruz kaldı, şimdi onun yanına gidip teşekkür edeceğim.