kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Doç. Dr. Uğur Yılmaz:

Sekste boyut kadın için önemli mi?

ESRA TÜZÜN
03.02.2008
Doç. Dr. Uğur Yılmaz:
Erkek cinsel organının boyutu kadının cinselliğini zevk ve acı yönünden etkiler. Türk erkekleri penis boyunu otorite unsuru olarak görüyor.

Sekste boyut kadın için önemli mi?
Bu konuda bilimsel bir çalışma yok ama klinik tecrübemiz var. Önemlidir, küçükse alacağı haz azalabilir, büyükse acı çekebilir. Ancak kadın için boyut, tek belirleyici değildir. Kadın yalnızca boyutla cinsel hazzını belirleyemez, romantizm ister, dokunma önemlidir...

Erkeğin cinsel organının boyutu, kadının seksten zevk almasını direkt etkiler mi?
Etkiler. Kadının cinsellikten zevk alması için erkeğin cinsel organı ile kadının anatomik yapısının uygun olması gerekir. Boyut ve uyum, ırklara göre değişir. Afrika ırkının cinsel organı uzundur, bunu herkes bilir, fıkralara bile konu olmuştur ama ona uygun olarak kadınların vajinaları da daha uzun yapıdadır. Onların birbirlerinden zevk almaları daha kolaydır.

"Boyut değil işlevi önemli," ne demek?
Kadın için cinsel organın boyutundan çok, cinsel ilişkinin süresi önem taşıyabilir. Kadının yalnızca bir tane değil, birçok hassas bölgesi vardır. Erkeğin yalnızca cinsel organını kullanması bir şey ifade etmeyebilir, kadınla konuşması, dokunması, romantizmi de önemlidir.

Boyut kadınlar için mi, erkekler için mi daha önemli?
Penisteki bir santim erkeğin kafasındaki bir kilometreye denktir. Kadınlar için penis boyu erkekler kadar önemli değildir. Çünkü Türk erkekleri penis boyunu otorite unsuru olarak görüyorlar. Küçükse kendini güçsüz hissediyor, büyükse mutlu oluyor. Bazen erkekler "Benim penisim küçük," diyor, bakıyorsunuz normalin üzerinde.

Erkeğin cinsel organı çok küçük ya da çok büyükse ve kadın için sorun oluyorsa ne yapılabilir?
İlişkinin ilk dönemlerinde çiftler bu uyumsuzluk nedeniyle sorun yaşayabilirler. Penis boyu çok büyük geliyor ve kadını rahatsız ediyorsa, gerekirse ilaç kullanılabilir. Çok küçükse, büyütme ameliyatı yapılabilir. Ama bir seksolog, ameliyata gerek kalmadan çiftlere uygun pozisyon önererek bunun sorun olmasını engelleyebilir. Çiftler eğitim almalı.

İdeal boy belirli mi?
Ereksiyon sırasındaki boyut önemlidir. Gergin haldeyken ölçmek gerekir. Penis erekte durumda ölçülür, normal gergin penis uzunluğu 11-12 santim civarında normaldir. Ancak 9 santim de olabilir, 8 santim de...
Dr. Akif Poroy:
Kadının ne gebe kalması ne de cinsel hazzında erkek cinsel organının ölçüsünün hiçbir etkisi yoktur. İdeal penis büyüklüğü diye bir ölçü yoktur.

Sekste boyut kadın için önemli mi?
Kadın cinselliğinde ne gebe kalmak ne de cinsel haz için boyutun bir önemi yoktur. Erkeğin organından çok, kadının vajen adalelerini kullanabilmesi çok daha önemlidir.

Erkeğin cinsel organının boyutu, kadının seksten zevk almasını direkt etkiler mi?
Türkiye'deki kadınların çoğu vajinal orgazm zaten olamıyor, klitoral orgazm oluyor. Bu durumda erkek cinsel organının boyutu aslında hiç de önemli olmuyor. Kadının kendi vajina kaslarını kullanabilmesi cinsellikten zevk almasını sağlar. Erkeğin bu durumda çok önemi yoktur. Kadının vajinal kasları doğum ya da yaş nedeniyle gevşediyse erkeğin cinsel organının boyutundan yakınabilir.

"Boyut değil işlevi önemli," ne demek?
Erken boşalma veya sertliğin çabuk kaybolması gibi sorunlar varsa boyut ne olursa olsun, çiftler seksten zevk alamaz. İşlev bu anlamda önemlidir.

Boyut kadınlar için mi, erkekler için mi daha önemli?
Erkekler kendilerine yukardan baktığı için kendi cinsel organlarını ufak, karşısındakini büyük görür. Erkek için cinsel organın boyu önemlidir. Cinselliği bilen bir kadın içinse erkeğin cinsel organının boyunun hiçbir önemi yoktur. Bilmeyen kadın, büyük penisin daha önemli olduğunu düşünebilir.

Erkeğin cinsel organı çok küçük ya da çok büyükse ve kadın için sorun oluyorsa ne yapılabilir?
Çiftlerde nadiren böyle sorunlar oluyor. Bize geldiklerinde kendilerine anatomi dersi veriyoruz. Bunun kafalarındaki takıntıdan kaynaklandığını söylüyoruz. Bu durumu büyük sorun yapanlar için bazı merkezlerde büyütme işlemi yapılıyor ancak çok faydası olmuyor.

İdeal boy belirli mi?
'İdeal boy' diye bir şey yoktur. Bu konuda bir ölçü vermek son derece anlamsızdır. İdeal boy, çiftler arasında değişir.
Haberin fotoğrafları