kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Anayasa Mahkemesi heyeti yarın saat 10.00'da toplanacak.

Ankara'nın gündemi AKP davası

Türkiye'nin gündemini Ergenekon davası meşgul ederken, Ankara önümüzdeki haftaya yepyeni bir ajandayla girecek AK Parti davasında karar oturumları yarın başlıyor. Karar için ilk beklenti tarihi 1 Ağustos, ancak kararın bu tarihte çıkması zor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Ankara'nın gündemi AKP davası
Ergenekon davası nedeniyle İstanbul'daki gündem, bu hafta "Ankara'ya taşınıyor." Anayasa Mahkemesi heyeti yarın 40 metrekarelik müzakere salonunda saat 10.00'da toplanarak karar oturumlarına start verecek. Raportör Osman Can raporunu özetleyerek okuduktan sonra heyet müzakerelere başlayacak. Mahkemenin önünde üç seçenek bulunuyor: Davanın reddi, AK Parti'ye verilecek Hazine yardımının kesilmesi ve kapatma.

1 AĞUSTOS'TAN ÖNCE VE SONRA
Yüksek Mahkeme'nin kararı en erken 1Ağustos'ta vermesi bekleniyor. Gerek siyasi kulislerde gerekse yargı çevrelerinde 1 Ağustos'ta karar çıkarsa bunun "davanın reddi" yönünde olacağı değerlendirmeleri yapılıyor. Bunun gerekçesi olarak da şu görüş dillendiriliyor: "Mahkeme kapatma kararı verecek olsa 71 siyasi yasak istemini tek tek inceleyip oylayacağı için müzakereler uzun sürer ve bu durumda karar 1 Ağustos hatta 4 Ağustos sonrasına kalır." Kararın 1 Ağustos'ta çıkmamış olması da kapatma kararı çıkacağı anlamını taşımıyor. Yüksek Mahkeme müzakereleri 1 Ağustos'ta tamamlayamazsa kararın 8 Ağustos Cuma gününe kalmasının mümkün olduğu belirtiliyor. Bu görüşün dayanağı da Mahkeme'nin kapatma kararı da verse davayı ret de etse borsayı doğrudan etkileyeceği gerçeği oluşturuyor. Nitekim Anayasa Mahkemesi, bugüne kadar bütün kritik kararlarını cuma günleri borsa kapandıktan sonra açıklamıştı.