kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

FB-GS rekabeti ceplere sıçrıyor

Sanal GSM operatörlüğü (Mobile Virtual Network Operator) sisteminde işletmeciler kendilerine ait altyapıları olmamasına karşın mobil iletişim hizmeti verebiliyor. İşletmeciler bunun için GSM altyapısı olan bir ya da birden fazla operatörle (Turkcell, Vodofone ve Avea ile) anlaşma yapıyor, Bu operatörlerden toptan konuşma süresi alıyor ve kendi tüketicisine satıyor. Sanal cep telefonu operatörlüğü konusuna mevcut GSM operatörleri pek sıcak bakmıyor. Sonuçta gelirlerinde düşüşe neden olacağı için sanal operatörlerin ortaya çıkması büyükleri sevindirmiyor. Örneğin sanal cep telefonu operatörleri farklı gruplara ve kişilere avantajlı tarifeler oluşturarak tarifeler oluşturuyor. Kontör ve dakika satışı yapıyor.

Sanal Cep Telefonu Operatörlüğü için yeşil sahalarda ve değişik spor dallarında rekabet eden Fenerbahçe ve Galatasaray cep telefonu servisinde de rekabete gidecek.

Sanal cep telefonu operatörlüğü için Fenerbahçe ve Galatasaray dışında Boyner, Ülker dahil 9 şirketin lisans almak için hazırlık yaptığı öğrenildi.