kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Tekirdağ Malkara'daki Turgut Gıda Sanayi Sıvı Yağ Fabrikası'nın, 7 yıl önce İsmail Hakkı Özmen isimli biri tarafından satın alındığı ve adının Maraton olarak değiştirildiği öğrenildi.

50 milyon $ kardeşliği

Osman Yıldırım'ın ifadelerine göre, Veli Küçük'ün el koyduğu fabrikanın iki bankaya ipoteğinden 50 milyon dolar geldi. Parayı Küçük, Çevik Bir ve Hasan Özdemir paylaştı..
İLİŞKİLİ HABERLER
50 milyon $ kardeşliği
Ergenekon iddianamesinde, halen Ankara Cezaevi'nde bulunan Danıştay saldırısının hükümlülerinden Osman Yıldırım'ın anlatımlarıyla, örgüt üyesi olmakla da suçlanan bazı isimlerin baskı ile elde ettikleri 50 milyon doların paylaşılmasına ilişkin de ayrıntılar yer alıyor. Buna göre Ergenekon Örgütü'nün kurucu ve yönetici kadrosunda bulunduğu iddia edilen emekli tuğgeneral Veli Küçük, Akın Birdal suikastının azmettirici Selim Tufan Gülaltay ile bir dönem ortak iş yapan Turgut Büyükdağ'ın fabrikasına, tefeci aracılığıyla aldığı genel vekaletnameyle el koydu. Ardından fabrikayı 2 bankaya ipotek ettirerek, 50 milyon dolar aldı. Gelen paradan 5 milyon dolarlık kısmı Danıştay saldırısı hükümlülerinden Osman Yıldırım'a "hak payı" olarak verdi. Geri kalanı ise emekli Orgeneral Çevik Bir, eski İstanbul Emniyet Müdürü MHP milletvekili Hasan Özdemir, tefeci İsmail Özdemir ve Hüseyin Çil ile paylaştı. İddianamenin 916'ncı sayfasında yer alan ve Osman Yıldırım'ın savcılığa 13 Mart 2008'de verdiği ek ifadesindeki anlatımlara göre; Tekirdağ Malkara'da bulunan Turgut Gıda Sanayi isimli sıvı yağ fabrikasının sahibi Turgut Büyükdağ, tefecilik yapan İsmail Özden'den faizle para aldı. Durumdan haberdar olan Osman Yıldırım, Veli Küçük ile Bakırköy İstanbul Caddesi'nde yemek yediği sırada konuyu dile getirdi. Küçük de Özden'in 8 milyon dolar alacağına karşılık fabrikatörden bir genel vekaletname almasını istedi. Osman Yıldırım, Veli Küçük'ün 'talimatı' olarak bu isteği Özden'e Mecidiyeköy'deki Polat Holding'in önünde bir otomobil içerisinde bildirdi. Özden bir hafta sonra aldığı genel vekaletnameyi Veli Küçük'e verdi. Küçük de beraberindekiler ile fabrikayı Kent Bank ile Toprak Bank'a ipotek etti. Bunun karşılığında ise iki bankadan toplam 50 milyon dolar aldı. İsmail Özden, Osman Yıldırım'a 'hakkı'na karşılık 5 milyon dolar verdi. Kalan parayı ise emekli Orgeneral Çevik Bir, eski İstanbul Emniyet Müdürü MHP Milletvekili Hasan Özdemir, tefeci İsmail Özdemir ve Hüseyin Çil paylaştı.
Haberin fotoğrafları