kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
İbrahim Tatlıses

Sanatçıları bile fişlemişler

Canan YILMAZ - SABAH
İddianamede örgütün sanatçıları da, hayatları ve etnik kimlikleri konusunda fişlediği belirtiliyor. Emel Müftüoğlu ise Küçük'ten yardım istemiş..
İddianamede bazı sanatçıların özel hayatları, etnik kimlikleri ve ideolojik düşünceleri ile ilgili fişleme yapıldığı ileri sürüldü. İddianamenin 'İş takibine ilişkin görüşmeler' başlığı altında 882'nci ve 883'üncü sayfalarında şarkıcı Emel Müftüoğlu'nun kızının askere gidecek sözlüsü Serdar Taç için Veli Küçük'ten yardım istemesi de yer aldı. İkili arasında 4 Aralık 2007 tarihinde üç ayrı konuşma gerçekleşti. Konuşmanın dökümleri şöyle:

ÜÇ KONUŞMA VAR
Veli Küçük:
"Emelciğim sen hiç o kadar şey yapmana gerek yok. Çocuğun ismini ver bana. Ne istiyor, telefonu ver ben bir arayayım."
Emel Müftüoğlu: "Ben ne istiyorum biliyor musunuz paşam; buralara bir yere aldırabilir miyiz? Mersin nüfuslu. Kısa devre mi olacak diye bir sınava girdi. İmtihana girdi pazartesi günü, sonucu belli olacak ve dağıtılacaklar"
Veli Küçük: "Onu bana daha önce bir şey yapsalardı ya. Neyse kısa devre olur inşallah Emelcim, sonra sınıfı belli olacak şeyi belli olacak."
Emel Müftüoğlu: "Evet adı Serdar Taç. Paşam, kızımın sözlüsü. Mersinli. Çocuk askerliğe müracaat etti. Şimdi sınava girdi."

KÜÇÜK ARAMIŞ
Bu görüşmenin ardından Veli Küçük'ün 12 Aralık 2007 tarihinde sonuçları öğrenmek için aradığı Müftüoğlu'nun kızının sözlüsü Taç'ın "Burdur'a çıktım paşam. Oraya gidiyorum. Bugün teslim olacağım. Kısa dönem" dediği yer alıyor. Küçük'ün ise Taç'a, "Sen Burdur'a gittiğinde taburunu, bölüğünü bir de komutanların ismini falan bana mutlaka bildir ya da Emel şeye bildir de o bana bildirir" şeklinde yanıt verdiği de iddianamede yer aldı.
Haberin fotoğrafları