kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ergenekon savcılarında zehirlenme korkusu

Yeni Haber
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Ergenekon soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcılarının yakın koruma sayısı artırılırken bazı güvenlik tedbirlerinin de alındığı öğrenildi.

Başta, soruşturmayı yürüten ve kamuoyuna fotoğrafları yansıyan Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz olmak üzere, İstanbul özel yetkili ağır ceza mahkemesinde görev yapan savcıların odalarına otomatik çay kahve makinaları ve su soğutucu cihaz konduğu belirtildi. Soruşturmayı yürüten savcıların zehirlenme tehlikesine karşı güvenlik önlemi aldığı ve odalarında kendi yaptıkları çayı ve kahveyi içmeye başladığı kaydedildi.

Savcıların zehirlenme riskini ortadan kaldırmak için evlerinden getirdikleri yemeye başladıkları ve bu nedenle mahkeme binasına plastik tabak, kaşık ve çatal getirdikleri de vurgulandı.

TELEKULAK TEDBİRİ

Ergenekon soruşturmasını yürüten cumhuriyet savcılarının telekulağa karşı da tedbir aldığı ve her gün ofislerinde telekulak araştırması yaptırdıkları da öğrenildi. Savcıların, yapılan arama sonrası odalarında çalışmaya başladıkları kaydedildi.

(ANKA)