kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

En az yakıt harcamak isteyenlere

25.06.2008
Benzin ile dizelin pompa fiyatlarının hemen hemen aynı olması yakın zamana kadar avantajlı konumdaki dizellerin havasını bozarken, eski dost benzin yeniden yükselişte.

Hayatın vazgeçilmez ulaşım aracı olan otomobil, sürekli artan yakıt masrafları karşısında sahiplerinin bütçesini zorluyor. Daha düşük maliyetli yolculuk etmek için araç sahipleri çareyi dizel motorlu araçlarda bulurken özellikle son 3 yıldır artanve benzinle arasında hissedilir bir fark kalmayan dizel fiyatları karşısında sürücüler yine mağdur kaldı.

Günümüzde LPG fiyat avantajını hala korusa da pek çok marka bu sistemi marka garantisiyle birlikte sunmadığından çözümü ya benzinli araçtaya da dizel motorlu araçlar aramanız gerekecek. Farklı seçeneklerdeki çok sayıda araç arasında da 0 km bir otomobil seçmek göründüğü kadar kolay değil. Peki bunların arasında en avantajlısı hangisi?



Bu soruya yanıt bulmak için bütün otomobil sınıflarındaki modellerin ortalama yakıt tüketim değerlerini derlerik. Bu belirlemede kullanılan fabrika verileri kılavuzumuzdu. Gündelik kullanımlardaysa otomobilin yakıt tüketimini,sürücü dahil aracın fazladan ağırlığı, bozuk yol şartları, aksatılan periyodik bakımlar, aşınmış veya standartdışı lastik hava basınçları olumsuz olarak etkilemektedir. Derlemede otomatik şanzımanlı versiyonları da ayırdığımız sınıflar mevcut.

Baturhan Boyacılar