kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Sultana tıpkı ilk albümünde olduğu gibi ikinci albümünde de yine iddialı şarkı sözlerine yer verdi.

Hayatı kendime göre anlatıyorum

'Kuşu Kalkmaz' şarkısıyla tanınan ve şarkı sözleri müstehcen bulunduğu için yasaklanan Sultana ikinci albümünü çıkardı..
Sekiz yıl önce 'Kuşu Kalkmaz' şarkısıyla ortalığı birbirine katan Sultana ikinci albümü 'Şöhret Yolu' ile yine oldukça cesur sayılabilecek sözlerle müziğe devam ediyor. Sultana, Bilboard dergisinin temmuz sayısına konuştu:
* Aslında bu albüm dört yıl önce çıkabilirdi. Ama her şey planlandığı gibi gitmedi. Farklı insanlarla çalıştım, bazı problemler ortaya çıktı. Bunların çözümlenmesi de zaman aldı. İki sene geçti...

ELEŞTİRİ YAPILDI
* Bu arayı avantaja çevirmeyi başardım. İlk geldiğimde 'Kim kimdir, ne iş yapar, hangi müzisyen nasıl işlerle uğraşır?' bilmiyordum. Bunları öğrenme fırsatım oldu. Bir yandan da Türkiye'deki Hip-hop piyasasını yakından gözlemledim.
* 'Kuşu Kalkmaz' şarkımın yasaklanmasına açıkçası biraz bozuldum. Çünkü ben o albümü 2.5 yıl gibi bir sürede New York'ta tek başıma hazırlamıştım.
* Bence hip-hop müziği yeterince bilmeyenler benim şarkılarımı yetersiz buluyor. Hip- hop'u bilen biri o şarkıyı eleştiremez. Hip-hop'ın en büyük özelliği bire bir hayatı anlatması. Eskiden şiddet vardı, şarkılar da şiddeti anlatıyordu. Ama zaman içinde herkesin derdi, tasası değişti. Ben de hayatı kendime göre anlatıyorum.

HÜR İRADEM VAR
* Eleştiriler karşısında geri adım atmadım. Çünkü hür iradeye sahip bir varlığım. Bir sanat yaptığımı düşünüyorum.
* Dozunda kullanılan argonun da hem kadına hem erkeğe yakıştığını düşünüyorum.
* Türkiye'den uzak ve kopuk değilim. Gazete ve televizyonları internetten takip etmeye çalışıyorum. Bir de üç yıldır albüm nedeniyle daha sık Türkiye'deydim. Bu süreçte yaşanan pek çok şeyi bire bir takip edebildim. Mesela, televizyonlardaki yarışmalarda jüri üyesi patlamasına bizzat tanık oldum. Bir şarkımda da bu durumdan bahsettim.
Haberin fotoğrafları