kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

40 kilo verince ayaklarım bile üç numara küçüldü!

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
Hacer Elemek, bir yılda tam 40 kilo verdi. 125 kilo ile başladığı diyeti hâlâ devam ediyor. Şu anda, eski eteklerinin içine bir kişi daha sığabilecek durumda. Eski kıyafetlerini 'ibret olsun' diye gözünün önünden hiç ayırmıyor. Kiloları en çok karın bölgesinden gitmiş. Göbek çevresi tam 30 santim incelmiş. Eski pardösüsü üzerinden düşüyor. Ayakkabıları bile 3 numara küçülmüş. Zayıflayınca; normalde 40 olan ayakkabı numarası 37'ye düşmüş.

ARTIK DÜZENLİ SPOR YAPIYOR
Bundan bir yıl önce, birkaç merdiven çıkmak için bile çok zorlanan Hacer Elemek; üzerindeki 40 kiloyu bir anda atınca, günde 40 merdiveni spor olsun diye inip çıkmaya başlamış. Ayrıca, her gün yüzüyor. Bu yıl kendine gidip, hemen bir mayo almış. Gerçekten çok mutlu. "Bu yaşta kilo verdim, üstelik hiç sarkmadan" diyor. Hacer Elemek, kendini hiç kilolu görmezmiş... Gençliğinden beri yakasını bırakmayan fazla kilolarının, kendisinin özelliği olduğunu düşünürmüş. En son lisede kendini 70'li kilolarda hatırlıyor. Sonrasında kilosu hep 100'ün üzerindeymiş.

MR CİHAZININ İÇİNE SIĞMAMIŞ
57 yaşına kadar hayatında hiç diyet yapmamış. Kendi kendine yasaklar koyup birkaç kilo vermeyi düşündüğünde, daha fazla kilo alıyormuş. Doktorlar kendisinden bir sağlık problemi için MR çektirmesini isteyene kadar, önlem alması gerektiğini düşünmemiş bile. Aşırı kiloları nedeniyle, MR cihazının içine sığmamış. 4 kişi MR çekebilmek için onu makinenin içine itmeye çalışmış ama olmamış. Küçük bir operasyon geçirmesi gerekmiş. Kiloları nedeniyle riskli olduğundan, operasyona 10 doktor ve 2 narkozitör girmiş. Sonra; yüksek tansiyon, yürüme zorluğu, zor nefes alma gibi her kilolu insanda bulunan sorunlar nedeniyle minüsküs olmuş. Kendisini tedavi eden doktorun desteğiyle, diyet yapmaya koyulmuş.
Haberin fotoğrafları