kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Feryal Gülman

Eğer gazeteci olsalardı...

Gazeteci olsaydınız kiminle ve hangi konu üzerine görüşmek isterdiniz? Şamdan Plus dergisi bu soruyu, cemiyet hayatının ünlü isimlerine sordu. Kimi Atatürk'e Türkiye'nin durumunu sordu, kimi de Adolf Hitler'e, yaptıklarından pişman olup olmadığını!..
Gazetecilik çoğu insan için çok cazip bir meslek. Peki istediğinde topluma yön verebilecek kadar güçlü olan bu sektörde gazeteci olarak çalışsaydınız, kiminle ve hangi konu üzerine görüşmek isterdiniz? Mümkün olsaydı eğer, sorularınızı hangi tarihi kişiliğe yöneltirdiniz? Dünyayı kana bulayan Hitler'e mi yoksa siyahların özgürlük mücadelesi verme pahasına hapis yatmayı göze alan Nelson Mandela'ya mı? Hollywood'un görkemli yaşamına mı tanıklık ederdiniz, yoksa bir ressamın en ünlü tablosunun sırlarına vakıf olmayı mı tercih ederdiniz? Şamdan Plus dergisi, cemiyet hayatının renkli simalarına, gazeteci olsalardı kiminle röportaj yapıp ne üzerine konuşmak istediklerini sordu. İşte yanıtlar...

Tüm bu acılaradeğer miydi?
Güzelliği ve zarafetiyle cemiyet hayatının en sevilen isimleri arasında yer alan Feryal Gülman, mümkün olsaydı sorusunu; bir soyu yok etmek pahasına dünyaya ölüm, acı ve gözyaşlarıyla geçen karanlık seneler yaşatan ve hırsı yüzünden kendi sonunu da hazırlayan Adolf Hitler'e yönelteceğini söylüyor: "Tüm yaptıklarına değer miydi?"
Haberin fotoğrafları