kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Örümcek Adam

Çizgi kahraman aleminin 'top 5'i

Ünlü İngiliz sinema dergisi Empire, 'En Süper Çizgi Roman Kahramanlar'ını belirledi. Birinciliği Kripton gezegeninden gelen 'Çelik Adam' Superman kaptı..
1- Superman: İlk kez 1933 yılında yaratıldığında kel bir karakter olan Superman, 1938 taytlı halini aldı. Yıllar boyunca birçok kahraman kostümü değiştirirken, Superman değiştirmedi ve günümüze kadar geldi. Superman'ı bugüne kadar Kirk Alyn, George Reeves, Christopher Reeve, Brandon Routh ve Tom Welling canlandırdı.

2- Batman: 1939 yılında Detective Comics'te çizilen bir çizgi roman kahramanıydı. Çizer Bob Kane ve yazar Bill Finger tarafından yaratılan Batman aslında çok zengin bir milyarder olmasına karşın azılı suçlularla uğraşmaktan geri durmadı. Pek çok süper kahramangibi süper güçleri yoktu ama, zekâsı ve dedektiflik yeteneği çoktu. Batman'i bugüne kadar Adam West, Val Kimler ve George Clooney canlandırdı.

3- John Constantine: DC Comics'in korku çizgi romanı olan Hellblazer'daki kahraman John Constantin 2005 yılında sinemaya uyarlandı. Keanu Reeves'in rol aldığı film, üç yıl önce vizyona da girdi.

4- Wolverine: Wolverine, Marvel Comics tarafından yaratılmış hayali bir karakterdi. James Howlett olarak doğdu, ama 'Logan' olarak tanındı. Marvel'in birçok çizgi romanında boy gösterdi. X-Men, (New) Avengers, Incredible Hulk, Secret Defenders, Alpha Flight gibi birçok çizgi romanda da boy gösterdi. Wolverine; Vietnam Savaşı sonrasında; popüler Amerikan kültüründe otoriteye uymayan, bir çizgi kahraman olarak görülmüştü. Öldürücü ve cani gücü de 1980'lerin sonuna doğru tüm çizgi roman antikahramanları tarafından kullanılmıştı. Kendine özgü çizgi romanı 1988 yılında çıktı ve birçok çizgi film, video oyunu ve sinema filmi yapıldı. Hugh Jackman'in 'XMen' filmlerinde canlandırdığı Wolverine; ilk filmin ardından izleyenleri tarafından en beğenilen karakter oldu ve diğer iki filmde de ana karakter olarak yer aldı.

5- Örümcek Adam: Marvel Comics tarafından yaratılan bir diğer çizgi karakter ise orijinal ismi 'Spider-Man' olan 'Örümcek Adam'dı. Stan Lee ve Steve Ditko tarafından yaratılan 'Örümcek Adam', 1962 yılından bu yana dünyanın en popüler süper kahramanları arasında gösterildi. 'Örümcek Adam', kendi duygusal ve kişisel problemlerini süper güçleriyle çözemeyen, süper güçlerinin çoğu zaman ilişkilerini olumsuz yönde etkilediği bir kahraman olarak tanındı. Kariyerinin ilk yıllarında 'Daily Bugle' gazetesine 'Örümcek Adam' fotoğrafları satan kahramanımız, suçla mücadeleye büyük önem verdi. Hollywood'da 'Örümcek Adamı'ı Tobey Maguire canlandırmıştı.
Haberin fotoğrafları