kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Ergenekon'un TSK ve MİT'le ilgisi yok"

İddianamede "Ele geçen dokümanlar üzerine Genelkurmay ve MİT'e belgelerin içeriği soruldu, ancak 'Bağlantı yoktur' yanıtı alındı" deniyor..
İddianamenin 38'nci sayfasında Ergenekon terör örgütünün Türk Silahlı Kuvvetleri ve MİT'le ilgisinin bulunmadığı belirtiliyor. İddianamede bu konu ile ilgili şu bilgilere yer veriliyor: "Şüphelilerde ele geçen 'Devletin Yeniden Yapılanması' başlıklı dökümanda 'Sözde Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde faaliyet gösteren 'Ergenekon'a bağlı, 'Sivil Unsurların' örgütlenmesi zorunluluğu kaçınılmaz' ifadeleri yer alıyor. 'Lobi' adı verilen bu gizli örgütsel çalışmaya esas olarak hazırlanan 'Lobi' dokümanının Genelkurmay Başkanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde bulunup bulunmadığının Genelkurmay Başkanlığı ve MİT Müsteşarlığı'na resmi yazı ile sorulduğu belirtilen iddianamede "MİT'ten alınan 31 Ekim 2007 tarihli cevabi yazıda böyle bir yapılanmanın MİT Müsteşarlığı ile alakasının olmadığı belirtilmiştir. Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşavirliği'nin 24 Eylül 2007 tarih ve 3050-635-07-O.Ö. sayılı cevabi yazılarında aynı konuyla alakalı olarak böyle bir oluşumun Türk Silahlı Kuvvetleri'yle alakasının bulunmadığı belirtilmiştir" deniyor.

GENELKURMAY'A BELGE
Örgütün TSK bünyesinde gizli örgütsel çalışma içinde olduğuna yönelik bulgulara ulaşıldığı da vurgulanan iddinamede "Örgütün Türk silahlı Kuvvetleri'nde örgütlenmesi hem dosyadaki resmi evraklardan, hem de telefon görüşmelerinden anlaşıldığı. En alt kademeden üst kademelere kadar irtibat kurulabilecek örgüt üyelerinin bulunduğu, bu konudaki belgeler Genelkurmay Başkanığlı Askeri Savcılığı'na gönderilmiştir" ifadeleri yer alıyor.

PKK'YA SIZMA PLANI
İddianamede örgütün PKK'ya sızma amacı anlatılırken, "Yine Ergenekon dokümanında gerektiğinde naylon terör örgütü kurulmalı ve yabancı istihbarat örgütlerinin kurguladıkları oyunda mutlaka yer alınmalı şeklindeki prensipleri ile de örgütün, terör örgütlerinin tasfiye ve yok edilmesi değil, kontrol altına alınıp örgüt adına kullanılmasını benimsedikleri" iddiasına yer verildi.