kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bir bot tasarla, yarışmayı kazan, bin pound'u kap

TÜLİN KERMEN
En cool botu tasarlayan ya da giyen olmak! Her ikisi de olabilirsiniz... Dr. Martens en sevdiğim ayakkabı-bot markasıdır. Londra'da okurken tutulmuştum ilk mor Dr. Martens'lerime. Ne giyersem giyeyim, onlarsız olmazdı. O zamandan beri, yani yaklaşık 20 yıldır, her yıl alırım bir tane... Duydum ki 'Dr. Martens Tasarım Yarışması' varmış ve ağustosun ilk haftasına kadar katılabiliyormuşsunuz. Dr. Martens ekibinin, oluşumunun bir parçası olmak çok önemlidir, ilgililere duyurulur... Yarışmayla ilgili sorularımı, Dema Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faik Ali Yeşil cevapladı...

* Dr. Martens hakkında bilgi verir misiniz?
Dr. Martens, 1960'ların başında, çalışan orta sınıfın başkaldırısını simgeleyen bir ikon olarak yaratıldı. Klasik çizgide, kullanımı rahat ve dayanıklı ürünler yapılmaya başlandı. 1960'ların başında Londra'nın doğusundan başlayan akım, önce İngiltere'nin tamamına, daha sonra da dünyaya yayıldı. 1970'lerde ise marka artık punk, metalci gibi daha aykırı grupların idolüydü.

* Dr. Martens Tasarım Yarışması'na Türkiye ve dünyadan kaç kişi katılıyor?
Bu yarışmaya dünyanın her yerinden isteyen herkes katılabiliyor. Bir önceki sezon yapılan yarışmada, internet sayfasını 146 farklı ülkeden toplam 191 bin 642 kişi ziyaret etti. 12 bin 121 dizayn yarışmaya katıldı. Bunların 3 bin 657'si Türkiye'dendi.

* Türkiye'den bu yarışmayı kazanan oldu mu hiç?
Hayır olmadı. Ancak 146 ülke içinde Türkiye gözle görülür derecede oy aldı ve yarışmayı üst sıralarda tamamladı. Yani bu yıl bir ilk yaşanabilir...

* Kazananlara ne vaat ediliyor?
Bir önceki yarışmada tek bir kazanan vardı. Ancak bu yarışmada iki ayrı kazanan olacak. Bir tanesi yine verilen oylarla seçilirken, diğeri de moda editörleri, tasarım direktörleri ve bayilerin katıldığı bir jüri tarafından belirlenecek. Bir önceki yarışmada kazanana 1000 pound para ödülü verilmişti. Ayrıca kazanan tasarım 500 adet üretilerek Dr. Martens satışı yapılan ülkelerde satışa sunulmuştu. Önceki sezonda olduğu gibi yarışmanın birincilerine de 1000 pound para ödülü verilecek ve kazanan tasarımlardan yine 500'er adet üretilecek.

* Kazanan tasarımlar hangi mağazalarda satılıyor?
Üretilen 500 çift botun 24 çifti şu anda ülkemizde satılıyor. Nişantaşı Dema, Airport Dema, Suadiye Dema, İzmir Kipa Dema ve Ankara 365 Dema mağazalarında bulabilirsiniz.