kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Evliliği kötü giden kadın, kocasının başka biriyle olduğunu düşünüyor

- Evlilikler neden başarısız oluyor Mansur Hoca?
- M.B:
İnsanlar sevgiyi, 'Şayet, göre' şeklinde yaşadıkları için evlilikler başarısız oluyor. Bir kadının kocasına olan küskünlüğü, kocası elini tutunca değil de aldığı hediyeyle geçiyorsa, o evlilik bir yerde bitiyor. Belli bir olgunluğa gelmeden yapılan evlilikler de mutsuzlukla bitiyor.

- Doktora gebelik kontrolüne beraber mi gidiyorsunuz?
- E.B:
Evet başlangıçta ayda birdi, şimdi iki haftada bir gidiyoruz.
- M.B: Geçen gittiğimizde ultrasonda gördük, kız, erkeğin kafasına vuruyordu. Hayat da bu herhalde.

- Doğa kadına karşı biraz adaletsiz. Evlilikleri kötü giden kadınlar ne yapsınlar?
- M.B:
Önce analiz yapmalarını tavsiye ederim, neden kötü gidiyor diye. Kadın, evliliği kötü gidince, kocasının başka biriyle birlikte olduğuna inanıyor. Aldatmadan neyi kast eder kadın, cinsel ilişkiyi... Olayı bu kadar basite indirgiyor. "Onun için evliliğim kötü gidiyor," diyor. "Ben bu evliliğin içinde gerçekten gerekeni yaptım mı?" diyeni görmedim. Kadın "Ne istediyse yaptım, yemeğini yaptım vs." diyor. Adam "Ondan yemek istemedim, kapıyı açtığımda güler yüz istedim," diyor.

- Erkekler hiç yanlış yapmıyor mu?
- M.B:
Kesinlikle yapıyor, erkek nasıl büyütülüyor? "Sen erkeksin!" diye. Sanki ona lutfedilen ayrı bir üstünlükmüş gibi. Erkeğin cinselliği 'beş kere, 10 kere'lerle ifade ediliyor. Sevgi konuşulmuyor. "Kaç kere yaparsın?" öyle kötü bir şey ki. Futbol yorumcularına bakın. Orada bile var. İşte bir Erman Toroğlu örneği var. Bir erkeklik... Ve bunlar prim yapıyor. Oysa duyarlı erkek, kadını daha iyi anlıyor. Eğer kadınsılıksa, kadınsı olun erkekler! Hayat inanın o kadar karmaşık değil.