kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Elif Beyazyürek, Mansur Bey'in saç şeklini ve kıyafetlerini de değiştirmiş.

Aşk, 58'inde ikiz babası yaptı

Tuluhan Tekelioğlu
Hayat akıp giderken, her rolde deniyor bizi. Büyük mutluluk ve mutsuzluklardan geçiriyor, trajediler yaşatıyor. Her şeye rağmen mutlu olmayı başaranlar, bence yine hayat enerjisiyle dolu olanlar. Onlardan biri 35 yıllık psikiyatrist Prof. Dr. Mansur Beyazyürek. 25 yıllık evliliği sona erdikten sonra, yalnızlığıyla baş başa kalan Mansur Hoca, yaşam enerjisinden hiçbir şey kaybetmemiş. Ancak bir daha evlilik lafını ağzına bile almayı düşünmemiş. Yaklaşık iki yıl sonra yine bu hayat enerjisine hayran kalan bir kadın çıkmış karşısına. Üstelik kendisinden tam 25 yaş küçük. Kilyos yakınlarında yeşillikler içinde bir evde yaşıyorlar şimdi, Mansur ve Elif Beyazyürek. Ve Mansur Hoca pek yakında, 58 yaşında ikiz babası olacak. Her şeyi göze alarak cesaretle ikinci bir hayata başladığını anlatan Mansur Beyazyürek, bir de cesurca şunu söylüyor; "Erkek her bakımdan gerçekten mutlu olmak istiyorsa, ruhen biraz da kadına benzemelidir!"

ELİF BEYAZYÜREK

Aramızda 25 yaş fark var. Evlenmeye karar verdiğimde Mansur adına çok mücadele ettim.

Evlenmişsiniz, sabah kocanızı yolcu ediyorsunuz, sonra telefonla tacizler başlıyor.

Şu anda kimseyle görüşmüyoruz. Sadece benim ailem var, Mansur'un ailesinden de erkek kardeşiyle görüşüyoruz.

İkiz olduğunu duyunca ikimiz de çok şaşırdık. Biri kız, biri erkek.

MANSUR BEYAZYÜREK
58 yaşımda, yeniden hayata başlıyor gibiyim.

Elif'ten ayrı olduğum zaman kendimi tutsak gibi hissediyorum. Onunla birlikteyken özgürüm!

Bu tür evliliklere çok fazla saldırıda bulunuyorlar. Aşk ve sevgi varsa üçüncü şahıslara sadece kabul etmek düşer.

Erkek her bakımdan gerçekten mutlu olmak istiyorsa, ruhen biraz da kadına benzemelidir!

- Kaç yaşındasınız Mansur Hoca?
- M.B:
58 yaşımdayım. 58 yaşımda baba oluyorum, hem de ikiz babası...

- Bu kararı ikiniz mi aldınız? Yoksa eşinize "Aman bu yaştan sonra beni baba yapma," dediniz mi?
- M.B:
Yok hayır, Elif'i tanıdığımda yapayalnız biriydim, mutsuzdum. Elif beni kendi mutsuzluğumdan kurtardı. Ona yaşlı olduğumu söyledim. "Hayır, yaş insanın beynindedir," dedi. "İlk defa aileme biriyle evlenmek istiyorum diyeceğim, o da sensin," dedi. "Bu benim için kolay bir şey değil," dedi. Çok zor günlerdi aslında. Elif o zaman 30 yaşındaydı. Ailesini ikna etmek için ablası Zeynep bize destek oldu.
- E.B: Evin en küçüğü ve kıymetlisi olunca, her şey büyütülüyor.
- M.B: Elif el bebek gül bebek büyümüş, sanayici bir ailenin kızı. Hayatta hiçbir zorluk yaşamamış.

- Nasıl tanıştınız?
- E.B:
Bir tanıdık vasıtasıyla oldu. Aslında benim de sorunlarım vardı. Ruhsal olarak agresifim biraz, bir destek arıyordum. Mansur'la ortak dostumuz vasıtasıyla buluştuk. "Sorunlarım var," diye gittim kendisine. Profesyonelliğin dışında, insani yaklaştı bana. O samimiyeti beni etkiledi. Bir kere gittim sadece. Sonra direkt dostluğa dönüştü.
- M.B: Sonra Elif "Ben senin hayatında olmak istiyorum," dedi.
- E.B: Sevgime inandım. Çok fazla ortak nokta aramadım aslında. En önemli ortak noktamız sevgiydi, samimiydik.
- M.B: Her şeyi çok açık konuştuk. Toplum içinde yaşıyoruz. Bütün bu yaşadıklarımızın bir de aileye aktarılması vardı. Orada problem yaşadık!

- İlk evliliğiniz ne zaman bitti?
- M.B:
Üç sene kadar önce. Elif'i tanıdığımda bir buçuk yıldır yalnız yaşıyordum. Elif hayatımda bir ışık oldu. Yeniden bir heyecan, mutluluk yaşamayacağım düşüncesindeyken çıktı karşıma. Hatta Şebnem Ferah'ın Sil Baştan parçası o kadar beni anlatıyor ki, umutsuzluğu yaşarken, birinin o heyecanı yaşatması hiç kolay değil.

- İlk evliliğiniz ne kadar sürdü?
- M.B:
25 yıl. Sonuçta mutlu evlilik bitmez.

İKİ YAŞINDA TORUNUM VAR
- Talep sizden mi geldi?
- M.B:
Hayır, karşılıklıydı. O evlilikte görevini tamamen yerine getirmiş bir babayım. Çocuklarım evlendi, hayatlarını kurdu, iki yaşında bir torunum var. Şimdi en çok çocuklarımın heyecanını yaşıyorum. Elif'le biz sıra dışı şeyler yaşıyoruz. Aslında çok basit yaşanılabilir, ama insanların kafası o kadar karışık ki, bunu göremiyorlar.

- Nelerle meşgul insanlar?
- M.B:
İnsanlar hep yarını düşünüp, geçmişi kafalarına takıyor, bugünü kaçırıyorlar.

- Kaç yaş fark var aranızda?
- E.B:
25 yaş. Evliliğe karar verdiğimde Mansur adına çok fazla mücadele verdim. Mansur'un etrafında dikenler vardı, onları temizlemek kolay olmadı. Mansur'un iyi niyeti istismar edilmişti. Bugün insanın en yakını kimdir, güvendiği arkadaşıdır, ailesinden biridir... Onlar dahil olmak üzere fazlasıyla istismar ediliyordu. Ben 'kötü kadın Müzeyyen' gibi ortaya çıkıp, aslında tamamen iyi niyetle, Mansur'un herkesin ağzında olmasını istemediğim için bu mücadeleyi verdim.
Haberin fotoğrafları