kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Sonbaharda etek-ceket takımlar bile kıpkırmızı olacak.

Yeni sezon için ısınma turları

Esra ÇORUH
Yazın sıcak günlerini yaşarken dergiler ve mağazalar sonbahar sezonu koleksiyonlarına yer vermeye başladı. Yeni sezonun ilk alışverişini, şimdi de giyebileceğiniz parçalarla yapabilirsiniz..
Haziran ayından itibaren moda dergilerinde gördüğüm sonbahar koleksiyonu ilanlarını görmezden gelip durdum. Ne de olsa yazın tadını çıkarmaya hazırlanırken sonbahar moduna girmeyi herkes gibi reddettim! İndirimlerin ardından mağazalar 'yeni sezon' vitrinlerine yer vermeye başladı ve hal böyle olunca da ne var ne yok göz gezdirmeden olmadı.

KOLYENİZ KONUŞSUN
Yeni sezonda aksesuar büyük rol oynuyor. Özellikle büyük boy iri kolyeler çok moda. Sade bir kıyafeti detaylı kolyelerle hareketlendirerek dilediğiniz kadar iddialı olabilirsiniz. Bu tür kolyeleri şimdi de yaz elbiseleriyle hatta düz renkte bir atletle tamamlayabilirsiniz. Sonbahar sezonunda da ayakkabı ve çanta kadar önemli rol oynayacak bu büyük kolyeler vazgeçilmez olacak.

RENGÂRENK ADIMLAR
Sonbahar sezonunda görmeye alışık olduğumuz koyu renk kuralını, birkaç senedir kırmaya başladık. Ve yeni sezonda da canlı renkler özellikle ayakkabılarda çok moda. İster kırmızı ister mor, renginizi siz belirleyin ve rengârenk adımlar atmaya hazır olun. Sonbahar sezonunda opak çoraplarla giyebileceğiniz renkli ayakkabıları şimdi bronz teninizle tamamlayın.

SATEN PARLAKLIĞI
Satenin parlaklığını bu yaz elbiselerle gördük ve çok beğendik. Sonbahar sezonunda da saten yine popüler olan kumaşlardan biri. Özellikle yeni sezonda saten bluzları feminen kalem eteklerle tamamlayacağız. Şimdi de bu bluzları istediğiniz kıyafetlerle tamamlamakta özgürsünüz...

EKOSE VE WESTERN
Ekose yeni sezonda öne çıkan desenlerden biri. Eğer ekose seviyorsanız her türünü giyebilirsiniz. Hatta farklı ekose desenlerini karıştırarak da giyebilirisiniz. Bu ekose çılgınlığına, jean şortlarla tamamlayacağınız western tarzı ekose gömleklerle katılabilirsiniz. Ayrıca ekoseyi beyazla da çok güzel tamamlayabileceğinizi unutmayın.

EN SEKSİ DANTEL
Prada'nın ilanları dikkatinizi çekti mi? Bu ilanları siyah dantel elbiseler süslüyor. Dantel elbiseleri şimdi direkt teninize giyerek yaz akşamlarında çok şık olabilirsiniz. Sonbahar sezonunda da bu elbiselerin içini saten bluzla tamamlayarak ayrı bir hava katabilirsiniz.

FOLKLORİK LÜKS
Uzun desenli elbiseler, çiçek kız havasındaki tunik bluzlardan sonra sonbahar sezonunda da folklorik havada desenler dikkat çekiyor. Bu etnik desenleri elbiselerle ya da bluzlarla şimdi rahatlıkla giyebileceğiniz gibi sonbaharda da kalın opak çoraplar, püsküllü düz botlarla tamamlayarak kış havası katabilirsiniz.

KIPKIRMIZI
Kırmızı rengi seviyorsanız, şanslısınız. Çünkü sonbahar-kış sezonunda kırmızı neredeyse siyahın yerini alıyor. Hatta etekceket takımları bile kırmızı olarak görüyoruz. Herhalde takımlar hiç bu kadar seksi olmamıştı! Siz de cesaretinize göre isterseniz baştan aşağıya kırmızıya bürünebilir ya da tek bir parçayla bu rengin enerjisini hissedebilirsiniz. Yaz günlerinde de kırmızının en parlak tonunu giymekte özgürsünüz.

50'LERİN ROMANTİZMİ
Moda tasarımcıları her yeni sezon, tasarımlarıyla bizleri geçmişe götürüyor. Sonbahar-kış sezonunda da 50'li yıllara bir yolculuk var. Özellikle romantik formlu elbiselerle bu yılların etkisi günümüze uzanıyor. Bele kadar oturan ve sonra bollaşan elbiselerle geçmişe yolculuk yapacağız. Bu romantik elbiselerin eğer açık renklerini seçiyorsanız yaz günlerinde de rahatlıkla giyebilirsiniz. Sonbahar akşamlarında da üzerinize alacağınız etollerle o yıllardan fırlamış gibi görünebilirsiniz.

FEMİNEN TRENÇKOT
"Bu sıcakta pardesü nereden çıktı?" demeyin! Yaz akşamlarında giyebileceğiniz yeni sezonun önemli parçalarından biri de pardesü. Ancak trençkotlar yeni sezonda şekil değiştirdi. Feminen bir kesimde olan trençkotların kollarındaki detaylar dikkat çekiyor. Şimdi ince elbiselerin üzerine giyebileceğiniz feminen trençkotları sonbaharda da trikolarla tamamlayabilirsiniz.
Haberin fotoğrafları