kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Çiçek: Türkiye'nin gündeminde seçim yok

Yeni Haber
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Türkiye'nin gündeminde seçimin bulunmadığını bildirdi.Çiçek, TBMM'de, gazetecilerin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muammer Aydın'ın ''Seçimlere ilişkin hazırlıklarımız tamam'' sözünü hatırlatması üzerine şunları söyledi:

''Sayın Başkan teorik bir imkanı söylüyor. Türkiye'nin gündeminde seçim yok. YSK Başkanı sıfatıyla zaten geçen yıl 22 Temmuz öncesi yasa çıkartılırken de konuştular. Dediler ki 'Biz 80 gün içinde seçim yapabiliyoruz, 80 günden daha aşağı yapamıyoruz.' Teorik olarak her zaman 80 günü aşan bir tarihte seçim yapılabilir, onu söylüyor. Ama Türkiye'nin gündeminde seçim yok.''Bir gazetecinin ''Neden böyle bu dönemde açıklama yapmış olabilir?'' sorusu üzerine de Çiçek, şunları kaydetti:

''Sizin bana sorduğunuz gibi... Siz soruyorsunuz, biri cevap veriyor. O sonra Türkiye'nin gündemine geliyor. Eğer seçim kararını bu parlamento
verecekse, ben şu ana kadar bu parlamentoda seçimin gündeme geleceği kanaatinde değilim. Onun için de başkaları da gündemde olmayan konularla ilgili değerlendirme yaptığı zaman kafa karışıklığına sebebiyet veriyor, Türkiye'de bir kısım yanlış anlaşılmalara da sebebiyet veriyor. Siz sorduğunuz için oluyor gibi geliyor bana. Yoksa Sayın Başkan sizleri toplayıp böyle bir açıklama yapmadı. Aynen bana sorduğunuz gibi... Gündemde olmayan konuları sormayın, kendi kendinize de gündem yaratmayın.''

Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu da gündemlerinde erken seçim olup olmadığına ilişkin soruya, ''Hükümetin gündeminde öyle konuşulmuş bir gündem maddesi yok. Seçimle ilgili çok spekülasyonlar yapılıyor. Hükümetin veya parlamentonun gündemine bu şekilde bir konu yok'' karşılığını verdi.Bunun, YSK Başkanı Aydın tarafından açıklandığının sorulması üzerine ise Başesgioğlu, ''Onu bilemem, bunu kendisine soracaksınız'' dedi.

AA