kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Tarık Tunalıoğlu Renault Grand Tour’un kapasitesi 60 bin adetten 90 bin adede çıkacak.

Bursa, 38 Renault fabrikasını sollayıp '1 numara' olacak

30.06.2008
Oyak Renault 2008 sonunda 364 bin adet otomobil üretip, tüm dünyadaki 38 Renault fabrikasını sollayacak. Renault'nun dünyadaki en fazla üretim yapan tesisi olacak..
İLİŞKİLİ HABERLER
Bursa, 38 Renault fabrikasını sollayıp '1 numara' olacak
Fransız Renault'nun dünyadaki fabrikaları içinde en kaliteli üretim tesisi seçilen Bursa, gözünü bu yıl da Renault fabrikaları arasında liderliğe dikti. Geçen yıl 263 bin adet otomobilin üretildiği Bursa Oyak Renault fabrikası, 2008 sonunda 364 bin adetlik üretime ulaşarak, tüm dünyada en fazla üretim yapan Renault fabrikası olacak. Böylece Oyak Renault, aralarında Fransa'daki 550 bin adetlik kapasiteye sahip ana fabrika Douai'yi de olmak üzere tüm dünyadaki 38 fabrikayı üretimiyle sollayacak. Bunun en önemli nedeni ise sadece Türkiye'de üretilen Grand Tour modelinin gördüğü büyük talep. Avrupa'da karaborsaya düşen Grand Tour'un üretimini iki katlamayı planlayan Oyak Renault'nun Genel Müdürü Tarık Tunalıoğlu, "Bu yıl tam kapasite çalışıp, yaklaşık 364 bin araç üreterek en fazla üretim yapan Renault fabrikası olacağız" dedi.

AVRUPA'DA TALEP ÇOK
1971 yılında tek modelin üretildiği 20 bin araç kapasiteli bir tesis olan Oyak Renault'nun 200'de 360 bin araç kapasiteli 3 farklı modelin yanı sıra vites kutusu ve motor üreten bir fabrika haline geldiğini belirten Tunalıoğlu, Bursa'da üretilen Clio III ve Grand Tour modellerine yoğun talep olduğunu anlattı. Tunalıoğlu, şunları söyledi: "Grand Tour modelini şu an yetiştiremiyoruz. Büyük taleple karşılaştık. Ağustos ayından itibaren Grand Tour'un üretim kapasitesi ikiye katlanacak. Üretimi yıllık 60 bin adetten 90 bine çıkaracağız. En büyük avantajımız 3 model 5 farklı kasayı tek bantta üretiyoruz. Dakikada 1 araç bantlardan çıkıyor. 3 vardiya çalışarak günde bin 300 otomobil üretiyoruz. Üretim sistemimiz sayesinde gelen talebe sıkıntı çekmeden anında cevap verebiliyoruz. Bu sayede 2008'de tüm dünyada en fazla üretim yapan Renault fabrikası Bursa olacak."
Haberin fotoğrafları