kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
NAZLI ILICAK

İyi bir iş, iyi bir eş

Liseyi bitirenlerin önünde zor bir seçim var. Hangi mesleği tercih edecekler; hangi üniversiteye gidecekler? Mamafih Türkiye'de, üniversite kapısında yığılma dolayısıyla, arzu edilen mesleğe sahip olmak her zaman mümkün değil. Oysa, insan hayatını belirleyen iki önemli husus mevcut: İşi ve eşi. Çünkü prensip olarak, işini de, eşini de değiştirmemek üzere seçiyorsun. Güzel bir mesleğin varsa ve severek işini yapıyorsan, omuzlarındaki yük hafifliyor.
Gençken farkına varmıyoruz ama, evlilikler de böyle. Kimisi, lâf olsun diye evleniyor... Evde kalmasın diye... Böyle icap ediyor diye... Kimisi çocuk sahibi olmak istiyor... En az 30-40 yıllık bir beraberliğe adım atıldığını, gençken düşünenlerin sayısı pek fazla değil. "Bir elmanın iki yarısı mıyız?" diye ölçüp biçmeden, balıklama girerseniz evliliğe, sonunda "Kavun aldım, kelek çıktı" diye epeyce dövünürsünüz.
Hayatını kurmak isteyen, hayatının daha başında olanlara seslenmek istedim. Hem iyi okuyup, seveceğiniz bir meslekte ilerlemeye gayret edin, hem de seçeceğiniz eşte dikkatli davranın. Çünkü hayatın kötü sürprizleri olabiliyor. Yapacağınız doğru seçimler, ileride zorlukları aşmanızda işinizi kolaylaştıracaktır.