kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Romen türlüsü

Ön hazırlık olarak kuru fasulye ile barbunyayı haşlayın. Diğer bir tencereye soğanları halka doğrayın. 1 çay bardağı zeytinyağı ile 5 dakika soteleyin. İçine domatesleri, küçük doğranmış biberleri, tuzu ve kesme şekeri ekleyin. Taze fasulyeleri ayıklayıp, yıkadıktan sonra doğrayın. Soğanları sotelediğiniz tencereye aktarın. Üzerini aşacak kadar su koyup, kısık ateşte fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan almadan üzerine 1 su bardağı haşlanmış fasulyeyi ilave edip 5 dakika daha kısık ateşte kaynatın. Ateşten alın. Üzerine kırmızıbiber, karabiber ve ince kıyılmış maydanoz serpip soğuyunca servis yapın.

MALZEMELER
*
1 su bardağı haşlanmış barbunya fasulyesi
* 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
* 500 gr. taze fasulye
* 2 adet soğan
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 adet küp doğranmış domates
* 2 adet sivri biber
* Tuz
* Kırmızıbiber
* Karabiber
* 2 adet kesme şeker

Karamelli muhallebi
Süt, nişasta, yumurta sarısı, pirinç unu, şeker, vanilya ve margarin ateşte koyulaşıp, göz göz olana kadar pişirilir. Ateşten alınır, mikserle 10 dakika çırpılır. Şeker tavada kahverengi renk alana kadar çevrilir. İçine 2 kaşık su konup, sütlü tatlıya ilave edilir. Bir sefer karıştırılıp, kaselere boşaltılır. Arzuya göre süslenerek soğuk olarak servis yapılır.

MALZEMELER
*
4 su bardağı süt
* 2 yemek kaşığı pirinç unu
* 2 yemek kaşığı nişasta
* 1 adet yumurta sarısı
* 1 su bardağı şeker
* 1 çay kaşığı vanilya
* 1 çorba kaşığı margarin
Karameli için:
*
Yarım su bardağı toz şeker
* 2 yemek kaşığı su

Kete
Bir çay bardağı ılık süt ile maya eritilir. Diğer malzemeler ilave edilip, hamur yapılır. Hamur önce dörde bölünür, her parça açılır, yağlanır. Üst üste konur, rulo yapılır. Ortadan ikiye bölünür. Kesilen parça dörde bölünür. Parçaların uçları üstten ve alttan büzülür. Ortadan hafif bastırılır, tepsiye dizilir. Üstüne yumurta sarısı sürülür, fırında kızarana kadar pişirilir.

MALZEMELER
*
Yarım paket maya
* 1 çorba kaşığı şeker
* Yarım çay bardağı sıvıyağ
* Yarım çay bardağı margarin
* Tuz
* 1 adet yumurta
* Aldığı kadar un
* 1 çay bardağı ılık süt