kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Güzel olan herkes artık ekranlara çıkabiliyor

MUSTAFA KIZIL - MAGAZİN
'Genco'da canlandırdığı Pınar karakteriyle herkesin dikkatini çeken Selen Seyven, çok yakında atv'nin yeni dizisi 'Doludizgin Yıllar'la ekranda olacak. Seyven: "Maalesef güzel olan herkes ekranda olabiliyor... Yetenek ve eğitim ikinci plana atıldı" diyor..
Onu biz 'Genco' dizisinde canlandırdığı Pınar karakteriyle tanıdık... Güzel oyuncu Selen Seyven'den bahsediyoruz. Çok yakında ise usta yönetmen Osman Sınav'ın yapımcılığını üstlendiği 'Doludizgin Yıllar'da Gülşen karakteriyle izleyicinin karşısına çıkacak. Önümüzdeki günlerde atv'de yayınlanacak olan dizide bir önceki rolünün aksine neşeli, şen şakrak bir karakteri canlandıracak olan güzel oyuncu bu rolün kendisine daha çok benzediğini söylüyor.

*SELEN SEYVEN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

* Geçtiğimiz sezon 'Genco'da Pınar karakterini canlandırmıştınız... Oyunculuğunuza gelen tepkiler nasıldı?
Kötü bir şey duymadım. Ama öyle göklere çıkarılacak bir şey de duymadım. Sadece Pınar'a inandılar. Bu, ufak da olsa benim için bir başarıdır.

* Peki 'Doludizgin Yıllar' dizisinde sizi çeken ne oldu?
Sempatik olması sanırım. Çok eğlenceli, heyecanlı, sevimli, enerjik ve dolu dolu olması yani tam doludizğin bir proje olduğu için ben de buradayım. (gülüyor)

BEN DE ATLARI SEVERİM
* Peki nasıl bir karakterle izleyicinin karşısına çıkıyorsunuz?
Gülşen adında bir karakteri canlandırıyorum. Pınar'la aralarında büyük farklar var. Gülşen çiftlikte büyümüş bir kız. Atları çok seviyor ve iyi ata biniyor. Babasıyla büyümüş ve babaya aşık. Aşkla arası pek iyi değil. Biraz fazla erkeksi, yaşına göre olgun, aklı başında ama sert tavırları olan bir karakter.

* Canlandırdığınız karakterle benzer noktalarınız var mı?
Evet... Aslında bende de biraz 'erkek Fatmalık' vardır ve atlar konusunda Gülşen gibiyim. Onun gibi ben de atları seviyorum. Sinirlendiğimdeki çıkışlarımda Gülşen gibi sert ve kırıcı olabiliyorum. Kısacası Pınar'la benzemediğimiz kadar Gülşen'le benziyoruz.

* Genco'da zengin kızı Pınar vardı. Kendi istedikleri için mücadele eden güçlü bir karakter... Peki siz kendinizi nasıl tanımlarsınız?
Ben de isteklerim için mücadele ederim. Ama kesinlikle Pınar'ın kullandığı yollarla değil. Pınar fazla duygusal ve ağlak bir karakterdi. Ben çok duygularımı göstermeyen bir tipimdır. Sanırım sert göründüğüm için güçlü durabiliyorum.

* İzleyici sizi bu rolde nasıl bulacak?
Genco'daki Pınar gibi bulmayacağı kesin... Ama Gülşen'i seveceklerine eminim. Çünkü çok neşeli, şenşakrak bir karakter...

EZEL AKAY NASİHAT ETTİ

* Ezel Akay'ın dayınız olduğunu biliyoruz. Meslek olarak oyunculuğu seçmenizde onun herhangi bir etkisi var mı?
Benim oyuncu olmamda rol oynayan dayım aslında Atalay Özbek'tir. Ezel Akay'ın nasihatları ben bu mesleği seçtikten sonra bana bayağı yardımcı oldu.

* Peki ünlü bir yönetmenin yeğeni olmak oyunculuk kariyeriniz açısından avantaj sağladı mı size?
Hayır...

* Kendinizi güzel buluyor musunuz?
Aslında hayır... Ama herkes benimle aynı fikirde değil tabii ki. Bu hoşuma gitmeyen bir konu. Ama maalesef güzel olan herkes ekranda olabiliyor. Yetenekmiş, eğitimmiş, bunlar ikinci, hatta üçüncü plana atılan özellikler olmaya başladı. Bu yüzden yüzüne bakılır bir tip olmam avantajım olmuş olabilir.
Haberin fotoğrafları