kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Bu yaz uzun elbiseler düğünlerde de plajlarda da giyiliyor.

Etekler yerleri süpürüyor

ESRA ÇORUH
04.07.2008
Yazın vazgeçilmezi olan minilere artık bir rakip var: Maksiler. Neredeyse yerlere değen uzun elbiseler ve eteklerle çok özgür bir yaz sizi bekliyor..
1- Uzun elbiseleri gündüzleri de giyebilir miyiz? Çok ağır bir görüntüye sahip olmamak için nelerle tamamlamak doğru olur? (Rengin N. - İstanbul)
Uzun elbiseler, yaz günleri için ideal bir seçim. Özellikle ince koton kumaştan olanlar, sıcak havalarla baş etmenin en güzel yolu. O yüzden gündüzleri de çok rahat giyebilirsiniz. Daha spor bir hava yaratmak istiyorsanız, düz sandaletlerle, özellikle de gladyatör tarzında olanlarla tamamlamanız mümkün. Böylece elbisenizin, gece kıyafeti gibi durmasını da önlemiş olursunuz. Gündüz giymek için canlı renklerde ve çiçek desenlilerden seçmenizde fayda var. Ayrıca saten ve şifon elbiselerin de oldukça ağır duracağını göz önünde bulundurun ve ince empirme ya da koton kumaştan olanları tercih edin.

2- Hippi tarzı uzun elbiselerin moda olduğunu görüyorum. Acaba bu elbiselerin altına nasıl ayakkabı giyebilirim? (Oya H. - İstanbul)
Uzun, yerleri süpüren bu elbiselerle giyeceğiniz ayakkabı çok önemli. Ne kadar ayakkabının görünmeyeceğinizi düşünseniz de, seçeceğiniz ayakkabıyla kıyafetinizi tamamlayacağınızı unutmayın. Bu tür elbiselerin altına iki çeşit ayakkabı giyebirsiniz: Düz sandaletler veya dolgu topuk ayakkabılar. Bu arada size bir uyarımız var; ne yaparsanız yapın uzun elbiseleri ince topuklu stilettolarla giymeyin! Unutmayın, ince topuklu ayakkabılar gece kıyafetlerinin altında hoş durur.

3- Bacaklarımın çok güzel olduğunu düşünmüyorum ve bu yüzden de hiç mini etek giyemiyorum. Yaz günlerinde de pantolonlara esir olmak istemiyorum. Sizden neler giyebileceğim konusunda yardım istiyorum. (Gaye E. - Ankara)
Mini etek tercih etmeyen biriyseniz size bir müjdemiz var. Uzun yani maksi etekler bu yaz hem çok moda hem de çok kullanışlı. Eteklerin yanı sıra elbise olarak da karşımıza çıkan maksi modası, gündüz de gece de geçerli. Hatta bu elbiseleri düz sandaletlerle tamamlayarak plaja bile gidebilirsiniz. Uzun zamandır özellikle yaz aylarının vazgeçilmezi olan mininin tahtı biraz sarsılacak gibi görünüyor. Maksi elbiselerin desenli hippi tarzında olanlarından alabilirsiniz. Bunlar çok iddialı gelirse, düz renkte olanları da var. Siz de tarzınıza uygun bir maksi elbiseyle, pantolona esir kalmadan bu modaya uyabilirsiniz.

4- Uzun elbiselerle nasıl aksesuarlar takabilirim? Özellikle desenli olan bu elbiseleri çok beğeniyorum ama üzerlerine bir de takı takınca çok mu fazla olur, karar veremiyorum. Sizin fikriniz nedir? (Umut M. - İzmir)
Uzun elbiseleri dilediğiniz aksesuarlarla karıştırabilirsiniz. Ancak aklınızda bulundurmanız gereken tek şey, şeçeceğiniz takının boyutu! Uzun elbiseleri sakın küçük aksesuarlarla tamamlamayın. Narin küçük taşlı aksesuarlar yerine, büyük, iri ve kaba olanları tercih edin. Birkaç tane iri, uzun kolye ve kalın tahta bilezikler takmaktan korkmayın. Elbisenizin renklerinden seçeceğiniz kalın ve kaba takılar, bu tür elbiselerle çok yakışacaktır. Ancak takılarınızın da aynı tarzda olduğuna dikkat etmenizde fayda var. Örneğin tahta kolye takıyorsanız metalle karıştırmayın.

5- Minyon bir tipim var. Kendime mini etek yakıştıramadığım gibi maksi boydaki elbiselerin de bana göre olmadığını düşünüyorum. Sizce maksileri giyebilir miyim? (Türkan Ü. - Adana)
Minyon bir tipiniz varsa bu tür elbiseleri düz sandaletlerle tamamlamak yerine dolgu topuk ayakkabılarla giyebilirsiniz. Böylece boyunuz hem daha uzun görünecek hem de uzun elbise modasına uymuş olacaksınız. Elbiselerin çok bol kesimli olanlarını seçmektense kesimi daha düz inenleri tercih edebilirsiniz. Böylece ince de görünürsünüz.
Haberin fotoğrafları