kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
BÜYÜK TECRÜBE... Kakiouzis pozisyonunda Avrupa'nın en iyi oyuncularından biri kabul ediliyor.

Kakiouzis Efes'te

Lacivert-beyazlılar, Yunanistan Milli Takımı'nda da oynayan 2.07'lik forvete 1 yıllık imza attırdı. Kakiouzis, 2002-03'te Ergin Ataman'ın çalıştırdığı Siena'da forma giydi..
Efes Pilsen, antrenör Ergin Ataman'ın eski öğrencisi Michalis Kakiouzis'i renklerine bağladı. Thornton, Vujanic, Charles Smith, Kaya Peker gibi transferleri ile gelecek sezon için güçlü bir kadro kuran lacivert-beyazlılar, son olarak Avrupa'nın en iyi 4 numaralarından biri olan Michalis Kakiouzis ile 1 yıllık anlaşmaya vardı. Hem pota altında hem de dış şutlarda çok etkili bir oyuncu olan 2.07'lik tecrübeli yıldız, geçen sezon İspanya Ligi'nde CajaSol formasıyla 34 maçta 12.5 sayı ve 5.6 ribaund ortalamaları tutturdu.

ATAMAN'LA FINAL FOUR
AEK'da yıldızı parladıktan sonra İtalya'nın Montepaschi Siena takımına transfer olan Kakiouzis, 2002-03'te Ergin Ataman'ın Final Four oynattığı kadroda bulunuyordu. 2005-06'da Barcelona'ya transfer olan Kakiouzis, burada iki yıl geçirdikten sonra geçen sezon başında CajaSol'a transfer olmuştu. 2005'te Avrupa Şampiyonu olan, 2006'da da Dünya Şampiyonası'nda final oynayan Yunanistan Milli Takımı'nın kadrosunda da yer alan Kakiouzis, milli formayla 68 maçta 6.2 sayı ortalaması var.