kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İstanbul'un yeni vapuru denize indirildi

Yeni Haber
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve İstanbulluların, "Haydi İstanbul Vapurunu Seç" kampanyasında oy kullanarak 8 model arasından belirlediği 4 numaralı Şehir Hatları vapurunun ilki olan Fatih, denize indirildi. ..
Tuzla Çelik Trans Tersanesi'nde düzenlenen törende konuşan Başkan Kadir Topbaş, Tuzla'nın bir süreden beri yaşanan iş kazaları nedeniyle sıkıntılar yaşadığını belirterek, kazaların olmaması için gerekli tedbirlerin mutlaka alınması gerektiğini, kendilerinin de yönetici olarak bu yönde gerekli adımları attıklarını söyledi.

İSTANBUL'UN SİMGESİ
"Şehir hatları vapuruna çok yakın dizayn edilen bu gemi ile bu şehrin simgesi olan vapurların yaşamasını sağlamış olduk. Bu vapurlar İstanbul'un simgesi" diyen Başkan Topbaş, toplam 20 tane yaptırılacak olan vapurlardan ihalesi gerçekleştirilen ilk 5'inden birinin bugün denize indirildiğini ve yılsonunda hizmete gireceğini kaydetti. Diğer 4 vapurun da 3'er aylık aralarla denize indirileceğini dile getiren Topbaş, Türk mühendis ve işçileri tarafından inşa edilen geminin her türlü konfora ve teknik donanıma sahip olduğunu vurgulayarak, "İstanbul'a hayırlı olsun. İstanbullulara kazasız belasız hizmet versin" dedi.