kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
SİNAN ÖZEDİNCİK

Topaz meyveleri toplamaya başladı

Dokuz ay önce açılmasına rağmen kısa sürede İstanbul'daki en önemli restoranlar arasına giren 'Topaz Restaurant'ın bu başarısında sahibi Kaya Demirer'in büyük payı var. Mart ayında yine bu köşede yazdığım yazıda; Demirer'in birçok restoran sahibinden farkının, yatırdığı milyon Euro'yu hemen nasıl çıkaracağım derdinde olmayıp; restoranın ismini daha üstlere çıkarma hevesini taşıması olarak özetlemiştim. Demirer, İstanbul gibi 20 milyonluk bir şehirde yeme-içme sektörünün sadece dört bin kişinin etrafında döndüğünü söylemiş, ben de kendisinin yeni projeler yaratmaya çalıştığını belirtmiştim. Ve Kaya Demirer, bunun ilk adımı olarak Londra'nın ünlü halkla ilişkiler firmalarından 'Prickly Pear' ile bir yıllık sözleşme imzaladı. Yani Topaz'ın halkla ilişkileri Londra'dan tüm dünyaya yapılacaktı ve yapıldı.

DÜNYA BİLİYOR

Son aylarda uluslararası yiyecek, içecek ve gezi dergileri restorana geniş yer vermeye başladı. Dünyaca ünlü Food&Travel dergisinden Margaret Kemp, restoranı "2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul'un modern ruhunu yansıtmakta çok başarılı..." diye yazdı. Yine Londra-New York'ta özel uçaklara konan 'Jet' adlı dergi, şu cümlelere yer verdi: "Hepimiz Klüp 55'e ve La Voile'i biliyoruz, ancak bu yaz görülmesi gereken yerlerin başında İstanbul geliyor. Peki yeni buluşma noktası neresi? 'Topaz Restaurant'..." Dünyanın en prestijli dergilerinden Conde Nast Traveller ise "Ağaçların üstünden nefes kesen Boğaz ve Dolmabahçe manzarasına bakarken yenilebilecek, Osmanlı ve Akdeniz Mutfağı'nı buluşturan, patlıcan püresi üzerinde servis edilen ızgara dana bonfileyi tavsiye ediyoruz" diye yazdı. Bir başka dergi, Innermost restoran için 'Türk Lokumu' ibaresini kullandı. Luxury dergisi 'İstanbul'un yeni mücevheri' diye bahsettiği Topaz'dan, "Şehrin yorucu havasından sonra hem öğlen hem de akşam yemekleri için en uygun durak noktası" diye yazdı. Son olarak ise City Plus dergisi; "İşletme sahipleri Kaya Demirer, konukseverlik, stil ve muhteşem mutfaklarına verdikleri önemle İstanbul'daki restoran deneyimini yeniden tanımlıyor" diye bahsetti. Demirer de bunun faydasını hissetmeye başladı. Mekandaki turist sayısı gün geçtikçe artmaya başladı.

4 FARKLI MUTFAK
Topaz, Türk ve dünya mutfağından oluşan kendi zengin mönüsünün yanı sıra başlattığı misafir aşçı geleneğini de şimdi farklı bir tarzda devam ettiriyor. Restoran, şu ana kadar misafir ettiği aşçıların en beğenilen tatlarını hazırladığı 'Best Of 2007-2008' mönüsüyle konuklarına sunuyor. Akdeniz Mutfağı'nın ünlü tatlarından örnekler sunan mönünün yanı sıra Topaz'ın şefi Ruhi Gözümoğlu'nun listesine eklediği yaza özel lezzetlerden oluşan bu yeni mönü, damak tadından vazgeçemeyenlere özel bir deneyim yaşatıyor. Burada önemli olan konulardan biri de Boğaz'a bakan cephesindeki bütün camlarının açık olması ve muhteşem bir manzaraya sahip olması!