kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Etiler'in yolunu ev sahipleri çizdi

MENEKŞE ATASELİM
Etiler'deki Derince ve İncesu sokaklarındaki yollar FSM köprüsü ile bağlantı noktası olunca ev sahiplerinin protestosu da başladı. Mahalleyi afişlerle donatan semt sakinleri belediyenin sözünü aldı..
ünyanın en hızlı gelişen kentlerinden biri olan İstanbul'da henüz halledilemeyen pek çok sorun var. Birbiri ardına dizilen gökdelenlere rağmen altyapı yetersizliği, kentleşme problemleri, gecekondu sorunu ve plansız yapılaşma bunlardan bazıları. Fakat hiç kuşku yok ki İstanbullu'nun yıllardır en büyük çilesi trafik. Büyükşehir Belediyesi'nin yeni yollar, kavşaklar açması ya da farklı toplu taşıma yöntemleri gündeme getirmesine rağmen değişiklikler hep yetersiz kalıyor. İşte tüm bu çalışmalar çerçevesinde Belediye'nin trafik düzenini değiştirdiği İstanbul mahallelerinden biri de Etiler. Etiler'deki Derince ve İncesu sokaklarından geçen yollar Belediye'nin kararı ile semtin Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne bağlantı noktası olunca işler karıştı. Yıllar önce bu sokakları kentin sessiz köşeleri olarak görüp buralara yerleşen semt sakinleri, evlerinin önünden geçen yol yüzünden 'huzurlarının kaçtığını' hissettiler. Belediye'ye şikayette bulunmak için harakete geçen ev sahipleri, uzun süre hiçbir yetkili ile görüşemedi. Daha sonra, aralarında oluşturdukları bir komite 'pankartlı protesto' yapılmasına karar verdi. 160 civarında hanenin bulunduğu 20'den çok apartmana asılan bu pankartlarda sözlü ve görsel eleştiri okları Belediye'ye yönlendi.

Belediye söz verdi
Sonunda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaştırma Daire Başkanı Muzaffer Hacımustafaoğlu ile komite bir araya geldi. Yolların eski haline dönmesi için sokak sakinlerinin kurduğu komite ile çalışan Etiler Muhtarı Seçil Eşki, "Ben o son toplantıya katılamadım ama Muzaffer Bey, en kısa sürede yolun trafik düzenini eski haline döndürmeye söz vermiş" diyor. Yani, Etiler'de pek çok ev sahibinin konutunu satması ya da kiraya vermesine kadar varan sorunlara yol açan 'yol davası', ev sahiplerinin zaferiyle sonuçlandı. Derince ve İncesu'daki yollar yeniden tek şerite dönecek. Uğur Mumcu Caddesi tarafında devam eden yeni bir yol düzenleme çalışması ile köprüye oradan da yol verilecek ve problemin giderilmesi sağlanacak. Yol düzenlemesinin yapıldığı kasım ayından beri egzoz dumanı, gürültü, devamlı tıkanan trafik ve süratle geçerek güvenliği tehdit eden araçlardan bunalan sokak sakinleri de rahat bir nefes alacak.
Haberin fotoğrafları