kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Dolly kasırgası Texas'a yöneldi

Yeni Haber
Meksika körfezi bu kez Pasifikten bir kasırgayı ağırlıyor. Meksika ve Orta Amerika'yı geçen Dolly tropik fırtınası, Meksika körfezine girdikten sonra kategori 2 şiddetinde kasırgaya dönüştü. Dolly'nin bugün kategori 1 şiddetinde bir kasırga olarak ABD - Meksika sınırındaki bölgeye vurması bekleniyor. Bölgedeki kıyı şehirlerinde kasırga alarmı verildi.

ABD'nin Meksika sınırındaki eyaleti Texas'ın Valisi Rick Perry, bin 200 ulusal muhafız ve diğer ilk yardım ekiplerini teyakkuz emri verdi. Shell petrol şirketi de bölgedeki rafinerisindeki işçileri tahliye etti. Houston'da ise yetkililer, kasırganın mevcut güzergahı üzerinde olmamalarına rağmen, kasırganın her an yön değiştirme ihtimaline karşı alarma geçti. Houston sakinlerinden, araçlarının benzin deposunun dolu olduğunda, yeterince gıda ve su stokları bulunduğundan emin olmaları istendi.

Öte yandan Atlantik ve Pasifikteki diğer fırtına ve kasırgalar henüz karayı tehdit etmiyor. South ve North Carolina açıklarındaki Cristobal tropik fırtınası hala açık okyanusta seyrediyor. Pasifik'teki Fausto fırtınası şiddetini kaybederken, açık okyanusta yeni başlayan Genevieve fırtınası gittikçe şiddet kazanıyor.

CİHAN