kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Doktorlar yeterlilik sınavından geçecek

Yeni Haber
İngiltere'de doktorlar, her 5 yılda bir yeterlilik sınavından geçecek. Yeterlilik sınavından geçemeyen doktorlar, kendilerini geliştirmedikleri taktirde görevden alınacak.

Dr. Harold Shipman olayının ardından hükümet, doktorlara olan güveni ve itimati yeniden sağlamak için geçen yıl bazı teklifler ortaya koymuştu. Halihazırda doktorlar, davranışları ve yöntemleri hakkında gelen şikayetler Genel Tıp Konseyi'nden tarafından kabul görüldüğü taktirde görevinden alınabiliyor. Bunun yanı sıra çoğu doktor hakkında, çalışanlar tarafından rapor hazırlanıyor. Yeni proje, bu temel üzerine kurularak her 5 yılda bir doktorların yeterliliği sınanacak. Sağlık Bakanlığı sözcüsü, "Daha önce bu sınav yoktu. Biri doktor olduğu zaman 50 yıl boyunca görevini sürdürebiliyordu." dedi.

Doktor Shipman'in 1972-88 yılları arasında 250 kadar hastayı öldürdüğünden şüpheleniyor. Bu yıllarda sistem, hastadan ziyade doktorları koruyordu. İngiltere Tıp Birliği Başkanı Hamish Meldrum, yeni sistemin, "diğer bir Shipman"ı yakalamak için uygulamaya sokulmadığını söyledi. Meldrum, "Shipman bir katildi. Katilleri yakalamak için yeni bir sistem getirmiyoruz. Doktorların kendilerini geliştireceği bir sistem ortaya koymaya çalışıyoruz." dedi.

CİHAN