kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Cerrah yargılanmayacak

Ersan ATAR Enis YILDIRIM - Sadık GÜLEÇ Veli SARIBO
İstanbul İdare Mahkemesi, Dink suikastında ihmalleri olduğu iddia edilen İstanbul Emniyet Müdürü Cerrah ile birlikte 7 polis hakkında "Yargılanmalarına gerek yok" kararı verdi..
Suikasttan 11 ay önce öldürüleceğine dair istihbarat almasına rağmen gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesini engelleyemeyen İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın da aralarında bulunduğu 8 polis, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'nin verdiği kararla yargılanmaktan kurtuldu.

YETERLİ BELGE YOK
Polisler hakkındaki suç duyurusu sonrasında İçişleri Bakanlığı müfettişleri İstanbul Emniyet Müdürü Cerrah, İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler, Müdür Yardımcısı Bülent Köksal, Büro Amiri İbrahim Pala, Kısım Amiri İbrahim Şevki Eldivan, Masa Amiri Volkan Altunbulak ile polis memurları Bahadır Tekin ve Özcan Özkan hakkında ön soruşturma yapmış ve görevi ihmalden yargılanmaları yönünde görüş bildirmişti. Ancak Valilik polislerden sadece İstihbarat Şube Müdürü Güler hakkında yargılama izni vermiş, Güler de idare mahkemesine başvurarak hakkındaki karara itiraz etmişti. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi eksiklik nedeniyle valiliğin kararını bozdu. Yeniden yapılan inceleme sonucunda bu kez valilik Cerrah ile Güler hariç diğer polisler hakkında yargılanmaları yönünde görüş kararı aldı. Valiliğin bu kararına ise Cerrah ve Güler'in de yargılanmasına izin verilmesi için Dink ailesinin avukatları itiraz etti. Dosya yeniden Bölge İdare Mahkemesi'ne geldi. Mahkeme bu kez polislerden hiçbirisinin yargılanmasına gerek olmadığı yönünde karar aldı. Mahkeme kararına gerekçe olarak ilgililer hakkında "soruşturma yapılmasına yeterli bilgi ve belge bulunmamasını" gösterdi. Mahkeme dosyasında bir bilirkişi raporu, bir ön inceleme raporu, onlarca yazılı ifade ve onlarca delil niteliğinde ek belge bulunduğunu ifade eden avukat Fethiye Çetin ise İdare Mahkemesi'nin bu delilleri dikkate almadığını söyledi. "Bu durumda ön incelemeleri yürüten müfettişler ve görüş bildiren bilirkişiler hakkında itiraftan işlem yapılması gerekecek" diyen Çetin, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuracaklarını belirtti.