kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Futbolcu olmasaydım TIR şoförü olurdum

Yeni Haber
Beşiktaşlı futbolcu Serdar Özkan, yeni sezonda takımının şampiyon olmasını her şeyden çok istediğini söyledi...
Siyah-beyazlı kulübün internet sitesinde taraftarların sorularını yanıtlayan Serdar Özkan, ''Beşiktaş çok büyük camia. Her sene büyük hedefleri var. Beklentileri boşa çıkarmamak için var gücümüzle çalışacağız. Şampiyonluğu her şeyden çok istiyorum'' dedi.

Serdar, geçen sezon yeni ve tecrübesiz bir takım olduklarını belirterek, ''Eksik yerlere yapılan transferler var. Bunlar da umarım bu gedikleri giderecek ve daha iyi bir takım olacağız'' diye konuştu.

Her futbolcunun bir oyun stili olduğunu kaydeden Serdar Özkan, ''Forvette görev yapabilirim. Birkaç maç forvet arkası oynasam çok daha iyi oynayabileceğimi düşünüyorum. Çünkü altyapı eğitimimi bu yönde aldım. Milli takımlarda da forvet arkasında oynamıştım'' dedi.Altyapıdan yetişen genç oyunculara gittikleri takımlarda çok çalışmaları gerektiğini söylediğini ifade eden Serdar, şöyle devam etti:

''Ben de bugüne direkt altyapıdan çıkıp gelmedim. Dört tane takımda kiralık oynayıp geldim. Gittikleri takımda çok çalışmalarını söylüyorum. Hiç kimse anında buraya gelip Beşiktaş'ta oynamıyor. Cefa çekmeden sefa sürülmüyor açıkçası. Gittikleri takımda her zaman buraya dönecekmiş gibi hazırlanmalarını söylüyorum. Çünkü ben de böyle yaptım.''Delgado'nun kaptanlığını gayet başarılı bulduğunu söyleyen Serdar, şunları kaydetti:

''İki senedir aramızda olan bir arkadaşımız. Artık neyin ne olduğunu iyi
biliyor. Hiç yabancılık çekmiyor. İyi kaptanlık yaptığını düşünüyorum.
Delgado'nun yaşından daha olgun davrandığını görüyorum. Umarım böyle
devam eder. Yeni kaptanımız hayırlı olsun.''

İDEALLERİM VAR

Serdar Özkan, idealleri doğrultusunda Avrupa'da oynamak istediğini belirterek, ''Yurt dışından iyi bir teklif alırsam ve de bu, Beşiktaş'ın menfaatleri doğrultusunda olursa düşünürüm. Fakat yurt içinde Beşiktaş'tan başka bir takımda oynamak istemiyorum'' dedi.

İlk hedefinin Beşiktaş'ta şampiyonluk yaşamak olduğunu vurgulayan Serdar, ''Daha sonra bir Avrupa takımında forma giymek... Bazı ideallerim var, bunları gerçekleştirmek istiyorum'' diye konuştu.İspanya Ligi'ni izlediğini ve beğendiğini söyleyen Serdar, şunları kaydetti:

''Kulübümün menfaatleri doğrultusunda hareket etmeye çalışıyorum. Kulübe iyi bir teklif gelirse ve başkanım, ağabeylerim, büyüklerim 'git' derlerse, giderim. Benim de Avrupa'da oynamak gibi isteğim var. Kendime güveniyorum. Her futbolcunun ideali vardır. Ben de bu doğrultuda Avrupa'da oynamak istiyorum. UEFA Kupası'nı, Şampiyonlar Ligi Kupası'nı kaldırmak istiyorum. Diğer ligler de olabilir ama daha çok İspanya'da oynamak istiyorum.''

Futbolu bıraktıktan sonra antrenörlük yapmayı düşünmediğini ifade eden Serdar, ''Belki de şu anda yaşım genç olduğu için böyle bir düşüncem var. Antrenörlük zor bir meslek. 25 oyuncunuz var ve herkesi mutlu etmeniz gerekiyor. Şu an için antrenörlüğü düşünmüyorum'' diye konuştu.''Futbolcu olmasaydım TIR şoförü olurdum'' diyen Serdar, ''Çünkü hem baba mesleği hem de seviyorum'' diyerek sözlerini tamamladı.