kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Türk balıkçıyı öldüren polisin yargılanmaması isteniyor

Yeni Haber
Bulgaristan'ın Burgaz şehrinde oluşan Girişim Komitesi, Türk balıkçıyı öldüren Bulgar polisi Mihail Tsonkov'un yargılanmaması için girişim başlattı. Komite yaptığı basın açıklamasında, Tsonkov'un kurtarılması için Burgaz halkından yapılacak mitinge katılmaları çağrısında bulundu. Komite üyeleri, olaya karışan iki polis memurunun Burgaz şehrinin fahri vatandaşı olmaları için de talepte bulunulacağını açıkladı. Basın açıklamasına katılan polis memuru Tsonkov'un babası Petko Tsonkov da oğluna karşı dava açılacağını belirtti. Komite üyeleri, dava açılması durumunda Burgas - Sofya yolunu trafiğe kapatacakları uyarısında bulundu.
Komite üyeleri ayrıca polis memuruna destek amacıyla ülke genelinde imza kampanyası başlattı. 25 Haziran'da başlayan kampanyada Burgaz şehrinde 50 bin imza toplandı. Ülkenin diğer şehirlerinde başlatılan kampanyada ise 23 bin imzanın toplandığı açıklandı.
Polis Mihail Tsonkov, bu yıl Bulgaristan karasularını ihlal eden Türk gemisinde bulunan balıkçılara ateş açmış ve olayda bir Türk balıkçısı hayatını kaybetmişti.

CİHAN