kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

2 vakıf üniversitesi daha kuruluyor

Yeni Haber
YÖK, dün toplanan Genel Kurul'da, Vatan Sağlık ve Eğitim Vakfı'nın kuracağı Rönesans Üniversitesi ile İpek Kültür ve Eğitim Vakfı'nın kuracağı üniversitenin kuruluşuna izin verdi. YÖK, iki üniversitenin kuruluşuyla ilgili olumlu görüşünü Milli Eğitim Bakanlığı'na bildirdi.

Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığında dün 11. Genel Kurulu'nu gerçekleştiren YÖK, toplantıda, üniversitelerin öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim-öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardan naklen atanabilme koşullarını detaylarıyla belirleyen yönetmelik taslağı üzerindeki son değişiklikleri yaptı. YÖK'den yapılan yazılı açıklamada, Vatan Sağlık ve Eğitim Vakfı'nın kuracağı Rönesans Üniversitesi ile İpek Kültür ve Eğitim Vakfı'nın kuracağı üniversitenin kuruluşuna izin verildiği belirtildi. YÖK, iki üniversitenin kuruluşuyla ilgili olumlu görüşünü Milli Eğitim Bakanlığı'na bildirdi.

Ayrıca Genel Kurul'da 3 vakıf üniversitesinin rektörlüklerine de atama yapıldı. Kemerburgaz Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Şenay Yalçın, İzmir Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Oğuz Atalay, Maltepe Üniversitesi Rektörlüğüne ise Prof. Dr. Kemal Köymen'in atanması için Genel Kurul'dan olumlu görüş çıktı.

(ANKA)