kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Başbakanlık Koruma Müdürlüğü'nde yeni yapılanma

Yeni Haber
Başbakanlık Koruma Müdürlüğü, kurulduğu tarihten bugüne bağlı olduğu Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Daire Başkanlığı'ndan ayrılarak, bundan sonra doğrudan Emniyet Genel Müdürü'ne bağlı olarak faaliyet gösterecek.

Başbakan, bakanlar ve bu görevi daha önce yapan devlet büyüklerini korumakla yükümlü olan Başbakanlık Koruma Müdürlüğü'nün yönetmeliği değiştiriliyor. Son şekli verilerek İçişleri Bakanlığı'na gönderilen yönetmelikle getirilen yeni düzenlemeye göre, Başbakanlık'ta görev yapacak personele boy standardı getiriliyor. Düzenlemenin hayata geçmesiyle beraber Başbakanlık Koruma Müdürlüğü'ne seçilecek polislerde 1.85, amirlerde ise 1.80 boy standardı aranacak.

VİP koruma, atış teknikleri, araç kullanımı, önleyici hizmetler, sıcak takip ve kalabalık yönetimi gibi kurslardan geçirilecek olan koruma polislerinin bağlı olacağı birim de değiştirilecek. Kurulduğu tarihten bugüne bağlı olduğu Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Daire Başkanlığı'ndan ayrılacak olan Başbakanlık Koruma Müdürlüğü yeni yönetmelik ile bundan sonra doğrudan Emniyet Genel Müdürü'ne bağlı olarak faaliyet gösterecek.

Son atamalarla beraber müdürü değiştirilen Başbakanlık Koruma Müdürlüğü'nde ayrıca 100 polis, 10 da amir değişikliği yapıldı. Yeni alınan personel seçiminde hazırlanan yönetmeliğin esaslarına dikkat edildiği ifade edilirken, personelin peyderpey yapılacak alımlarla sürekli eğitime tabii tutulacağı bildirildi.

(ANKA)