kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin

Levrek pane
MALZEMELER
*
200 gram levrek fileto
* 2 çorba kaşığı un
* 1 adet yumurta
* 2 çorba kaşığı galeta unu
* Sıvıyağ
* 1 adet patates
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 1 çorba kaşığı un
* 1 kahve fincanı süt
* 1 çorba kaşığı kaşar rendesi
Levrek filetoyu una, daha sonra yumurtaya, son olarak da galeta ununa bulayın. Sıvı yağı tavaya alarak kızdırın. Levrek filetoyu kızgın sıvı yağda arkalı önlü kızartın. Fazla yağını çekmesi için kağıt mutfak havlusuna koyun. Garnitür için önce patatesin kabuklarını soyun. Kuşbaşı keserek, tuzlu suda haşlayın. Süzdükten sonra fırın tepsisine alın. Sos için ayrı bir tencerede tereyağını eritin ve unu ilave edin. Unu pembeleşene dek kavurun. Daha sonra sütü ekleyin. Hazırladığınız bu sosu patateslerin üzerine dökün. Üzerine rendelenmiş kaşar serpin. Fırında kaşar eriyene dek pişirin. Soslu patatesi, levrek panenin yanında sıcak sıcak servis yapın.

Makarna salatası
MALZEMELER
*
1 su bardağı fiyonk makarna
* 2 adet patates
* 2 dilim kaşar peyniri
* 1 küçük kutu ton balığı
* Yarım su bardağı mayonez
* 2 çorba kaşığı yoğurt
* Yarım marul
* 1 adet limon
* 1/3 su bardağı sıvı yağ
* 1 çay kaşığı köri
* Tuz, kırmızıbiber
* 1 çorba kaşığı haşlanmış mısır
* 4-5 ızgara mantar
Çukur bir tencereye yeterince su ve yarım tatlı kaşığı tuz ilave edip, kaynatın. Su kaynamaya başlayınca, makarnayı bu tuzlu suda 10 dakika haşlayın. Patatesleri küp küp doğrayın. Kaşar peynirini de küçük küpler halinde hazırlayın. Ton balığını da ekleyip, hepsini karıştırın. Mayonez ve yoğurdu ilave edin. İnce doğranmış marul, sıvı yağ, köri, kırmızıbiber ve tuzu ekleyin. İyice karıştırın. Salatanın üzerine mısır ve mantar ekleyin. Buzdolabında birkaç saat bekletip, servis yapın.

Sadabat lokması
MALZEMELER
*
1,5 su bardağı su
* 2 su bardağı un
* 3 çorba kaşığı margarin
* 3 adet yumurta
* Tuz, bir tutam şeker
* 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz veya fındık
* 2.5 su bardağı su
* 2.5 su bardağı şeker
* 1.5 su bardağı sıvı yağ
Tencereye aldığınız 1.5 su bardağı su ve 3 çorba kaşığı margarini eriyene dek kaynatın. Sonra unu, bir tutam tuz ve şekeri ekleyin. Hızlı ve sürekli karıştırın. Hamur koyulaştığında ateşten alıp, ılındıktan sonra yumurtaları teker teker kırıp yoğurun. Özlü bir hamur elde ettiğinizde, bilye iriliğinde parçalar koparıp yuvarlayın. Kızgın sıvı yağda tavayı arada bir sallayarak hamurları kızartın. Delikli kepçe ile çıkarın. Şerbet için şekeri ve suyu kaynatın. Hazır olmasına yakın limon dilimlerini şerbetin içine katın. Çıkan lokmaları soğuyan şerbetin içine atın. Şerbeti emen tatlıları servis tabağına dizin. Dövülmüş fındık serperek servis yapın.