kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Burcu Eralp

Zuma'nın aşçısı

Işık Üniversitesi'nde Endüstri Mühendisliği okudum ama bölüm derslerini almaya başladığımda endüstri mühendisi olmayacağımı anladım.

* Çocukluğumdan beri en büyük tutkum yemek yapmak. Dolayısıyla aşçı olmaya karar verdim. Okulumu bitirdikten sonra Mutfak Sanatları Akademisi'ne gittim. Sunset'te stajımı yaparken, Zuma'nın açıldığını duydum. Başvurdum ve beş aydır da Zuma'da çalışıyorum. Elbette önyargılarla baş etmek durumunda kaldım.

* Şu anda Zuma'nın ızgara bölümündeyim ve balıklardan sorumluyum. Geceleri 50 derecede çalıştığımız oluyor. Bazen belimi zorlayan bir ağırlık kaldırmam gerekiyorsa erkek meslektaşımdan yardım istiyorum. Ama çoğu zaman da, "Sen kadınsın, kaldıramazsın" gibi yorumlarla karşılaşmamak için kendim yapıyorum.

* İş söz konusu olduğunda şefim "Mutfakta kadın-erkek yoktur, şef vardır" der. Çalışma saatlerimiz uzun olduğu için kadınlar aşçılığı pek tercih etmiyor.

* Erkek arkadaşlarımdan işim yüzünden ayrıldığım oldu.