kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Erkeklerin cildi kadınlara göre daha kalın olduğu için, güneşe çıkmadan yanık bir ten sağlayan otobronzan kremler onlarda leke yapabilir. Ünlü yıldız Drew Barrymore plajda doğal güzelliği tercih ediyor.

Plaja giderken aşırı makyajdan kaçının

Güzellikle ilgili her zaman 'cevap aranan' pek çok soru vardır. Kimisi kaş renginin güneşte açılmasından, kimi sivilcelerinden dert yanar. Bazıları da deniz kenarında ne kadar makyaj yapması gerektiğini sorar. İşte Cosmopolitan dergisinin 5 temel soruya verdiği yanıtlar.....
İLİŞKİLİ HABERLER
Plaja giderken aşırı makyajdan kaçının
1- * SORU: Plaja giderken ağır bir makyaj yapmak yanlış mı olur?
CEVAP:
Deniz kenarında güneşlenirken, aşırı makyajdan kaçının. Koruma faktörlü bir fondöten kullanarak cildinizdeki kızarıklıkları kapatabilirsiniz. Gözlerinize ve dudaklarınıza ise pembe ve şeftali gibi doğal renkler uygulayın. Yapışkan ve kremsi ürünler kumun cildinize yapışmasına neden olacağı için hafif yapılı kozmetikleri tercih edin.

2- * SORU: Güneşte kaşlarımın rengi açılıyor. Bunu önlemek için ne yapabilirim?
CEVAP:
Güneş ışınları saç tellerinizdeki molekülleri etkilediği için hem saç renginiz hem de kaş renginiz açılır. Bunu önlemek için kaşlarınıza koruma faktörü yüksek bir güneş ürünü sürmeyi deneyin. Bu kremlerin içindeki koruyucu maddeler, güneşin kaşlarınıza ulaşmasını engelleyecektir. Buna rağmen sorununuz çözülmüyorsa, teninize uygun bir kaş farı ile boyamayı deneyin.

3- * SORU: Bazı yiyeceklerin sivilceye sebep olduğu söyleniyor. Bu doğru mu?
CEVAP:
Yediğimiz yemekler akne oluşumu arasında bağlantı yoktur. Belli başlı bir yiyecekten dolayı cildiniz tepki veriyorsa bu sizin o gıdaya alerjiniz olduğunu işaret edebilir. Ayrıca kızartma ve yağlı yiyeceklerin ciltte fazla yağ salgılanmasına neden olduğunu unutmayarak bunlardan uzak durmalısınız.

4- * SORU: Erkek arkadaşım benim ten rengimi kıskanıyor. Erkekler için de 'otobronzan' (güneşe çıkmadan yanık tenli bir görüntü sağlayan) ürünler var mı?
CEVAP:
Evet var ama erkeklerin cildi daha sert olduğu için otobronzan kremler leke bırakabilir. Erkek arkadaşınıza otobronzan uygulamadan önce çok iyi traş olmasını ve peeling yapmasını önerin. Kremi sürdükten sonra da ellerini iyice yıkatın. Yoksa avuç içleri turuncu kalabilir.

5- * SORU: Uzun uçak yolculuğunun ardından cildim çok kuruyor. Bunu nasıl önleyebilirim?
CEVAP:
Uçak yolculuğu sonrası cilt kuruluğu pek çok insanın yaşadığı bir problem. Seyahate çıkacağınız günün sabahı fondoten yerine renkli nemlendirici kullanın. Yanınıza alacağınız çantaya da vücut nemlendiricisi koyun. Uçakta ihtiyaç duydukça, kreminizi sürün. Bu arada cildinizin nem oranını dengelemek için yolculuk boyunca bol su içmeyi de unutmayın. (Cosmopolitan)
Haberin fotoğrafları