kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Kot pantolonu bekâret kemeri değil'

İtalya'da "kot pantolonlu kadına tecavüz edilebilir mi?" tartışması alevlendi Mahkeme1999'dakinin aksine tecavüzün mümkün olabileceği kararını aldı..
İtalya'da "kot pantolonlu kadına tecavüz mümkün mü, cinsel tacizde bulunulur mu?" tartışmaları sürüyor. 1999'da yaşanan bir tecavüz davasında "kot pantolonlu kadınla kendi istediği dışında cinsel ilişki kurmak imkânsız" kararı veren İtalyan adaleti bu sefer tersi yönde bir karara imza attı. İtalya Yüksek Mahkemesi'ne gelen bir cinsel taciz davasında "Kot pantolonun bekâAret kemeri gibi bir işlevi yoktur. Kot pantolonluya da zorla tecavüz edilir, tacizde bulunulur" kararına varıldı.

BİR YIL HAPSİ İSTENİYOR
Geçtiğimiz pazartesi günü görülen davada 37 yaşında ismi açıklanmayan bir adam, üvey kızının kot pantolonunun düğmesini açarak kendisine dokunmasına izin verdiğini iddia etti. Ancak kız, üvey babasının kendisini zorla elle taciz ettiğini öne sürdü. Dava sonrası adamın bir yıl hapis cezasına çarptırılması bekleniyor.

BENZERİ TÜRKİYE'DE YAŞANDI
Benzer bir olay 2001 yılında Marmaris'te de yaşanmıştı. 14 yaşındaki Bangladeşli bir kıza tecavüz ettiği iddia edilen gencin avukatı, İtalyan adaletinin 1999'da verdiği karardan ilham alarak, kızın kot pantolon giydiğini, bu nedenle tecavüzün mümkün olamayacağını belirterek müvekkilini savunmuştu. Ancak sanık cezaevine girmekten kurtulamamıştı.