kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Gümüş"ü izleyenler soluğu Türkiye'de aldı

Yeni Haber
Kıvanç Tatlıtuğ ve Songül Öden'in başrollerini oynadığı "Gümüş" dizisini izleyen Arap turistler soluğu Türkiye'de aldı.

Kış ayları boyunca Gümüş dizisini takip eden Arap turistler, Türkiye'yi daha yakından tanımak için adeta İstanbul ve Bursa'ya akın etti.

Bu aralar İstanbul'da Arap turistlerin çokluğu dikkat çekiyor. Bu hareketliliğe şehrin tarihi ve turistik özelliklerinin yanısıra dizi filmler de neden oluyor. Gümüş ve Ihlamurlar Altında isimli yerli dizileri izleyen Araplar Türkiye'yi yakından tanımak için İstanbul ve Bursa'ya geliyor. Taksim Meydanı, İstiklal Caddesi, Kapalı Çarşı, Sultanahmet Camii gibi turistik yerleri gezen Araplar İstanbul turunun ardından Bursa'ya geçiyor.

İstiklal Caddesi'nde Cihan'a açıklama yapan Arap turistler, Türk dizilerine olan hayranlıkları nedeniyle Türkiye'ye geldiklerini söyledi. Ömer Hamari isimli Dubaili turist, Türkiye'yi daha yakından tanımak için geldiklerini ve 12 gündür İstanbul'da olduklarını söyledi. Türk dizileri hakkında ne düşündüğü sorusuna yanıt veren Hamari, "Türk dizilerini kim izlemez ki! Onları herkes bilir ve izler" dedi.

Taksim'de nargile içen Muhammed Nihadi isimli Arap turist ise favori dizilerinin, "Gümüş" ve "Ihlamurlar Altında" olduğunu söyledi. Dubai'den Türkiye'ye gelir gelmez, Bursa'nın yolunu tuttuklarını dile getiren Nihadi, "Türkiye'deki yerleri ilk olarak diziden gördük ve çok beğendik sonrasında da bu yerleri görmek için Türkiye'ye geldik" şeklinde konuştu.

Türkiye'ye Suriye'den gelen Alkhatabi Vahd de "Gümüş" dizisini yakından takip ettiğini söyledi. Türkiye'yi ziyaret eden Arap turistlerin birçoğunun "Gümüş" dizisi nedeniyle geldiklerini dile getiren Vahd, "Benim burada olma sebebim de Gümüş dizisi. Türkiye'nin havası ve doğası çok güzel. Dizide gördüklerimden etkilendim" diye konuştu.

Kapalı Çarşı'da alışveriş yapan Kuveytli Latife Abdul Aziz de Gümüş dizisinden etkilenerek Türkiye'ye gelenler arasında. Diziyi seyrettikten sonra Türkiye'yi daha fazla sevdiğini ve çoluk çocuk soluğu İstanbul'da aldıklarının ifade eden Aziz, Arabistan'da genç yaşlı herkesin Türk dizilerini seyrettiğini söyledi. Kendisinin Ihlamurlar Altın'da dizisini çok sevdiğini kızlarının ise Gümüş dizisine hayran olduklarını sözlerine ekledi.

ARAP TURİSTLER TAKSİM ESNAFININ DA YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Arap turistlerin Türkiye'ye gelişi Taksim esnafının da yüzünü güldürdü. Arap müşterilere hitap eden "Cafe Bank"ın sahibi Selma Ay, kafesine uğrayanların sürekli Gümüş isimli filmden bahsettiklerini ve müşterilerinin muhabbetlerinin de Türk dizileri olduğunu dile getirdi.

Gümüş dizisi nedeniyle Arap turistlerin Türkiye'ye geldiklerini söyleyen Ay, "Gümüş dizisinden bahsediyorlar ve Türkiye'ye Gümüş dizisi için geliyorlar. Orada izlenme rekorları kırıyor sanıyorum. Dizinin nerede çekildiğini soruyorlar" dedi.

Özel bir TV kanalında 2005 ve 2007 yılları arasında yayınlanmış olan dizi toplam 100 bölüm olarak izleyiciye sunulmuştu.

(CİHAN)