kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Menderes'teki orman yangını kontrol altına alındı

Yeni Haber
Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, pazar akşamı Menderes ilçesine bağlı Dereköy mevkisinde başlayan orman yangınının tamamen kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.

*FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Kahveci yaptığı açıklamada, rüzgar nedeniyle kısa sürede büyüyen ve geniş bir alanda etkili olan yangının söndürme çalışmalarına 600'ü aşkın görevlinin, İzmir ve çevre illerden gelen söndürme ekipleriyle birlikte yerden, uçaklar ve helikopterlerle de havadan müdahale ettiğini söyledi.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne ait ekiplerin, tedbir olarak bir kaç gün daha bölgede bulunacağını, ancak yangının tamamen söndürüldüğünü dile getiren Kahveci, ''Yangın tamamen kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları da tamamlandı. Yangından 700 hektarlık alan zarar gördü'' dedi.

Menderes'in Dereköy mevkisinde pazar akşamı başlayan orman yangını, rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyümüş, yangının tehdit ettiği Çileme, Şaşal, Çamköy, Eşen ve Deli Ömerli köyleri boşaltılmıştı. Sabah saatlerine kadar devam eden yangının kısmen kontrol altına alındığı noktalarda boşaltılan köylerin sakinleri evlerine dönmüştü.

AA