kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Fatih Terim

"Fatih Terim Peugeot'ya da Türkleri hatırlatacak"

Özhan TEZEL EKONOMİ
30.06.2008
Peugeot Türkiye Müdürü Vieux, "Terim'in başarısı Avrupa'ya Türkleri hatırlattı. Umarım Terim Peugeot'ya da Türkiye'yi hatırlatır" dedi..
PSA Peugeot-Citroen Grubu'nun içinde Türkiye'nin de bulunduğu aday ülkeler arasından alacağı yatırım kararında sona doğru yaklaşılırken, Peugeot Türkiye Genel Müdürü Jean Pierre Vieux bu kararda Türk Milli Takımı'nın Avrupa Şampiyonası'ndaki başarısının fark yaratmasını arzuladığını söyledi. Almanya ile oynanan maçı bir Türk gibi üzerinde kırmızı beyaz formayla izlediğini belirten Vieux, "Fatih Terim'in başarısı Türkiye'yi Avrupa'ya hatırlattı. Bu başarıyı görenler sadece futbolseverler değil. Herkes gördü. Bu başarı umarım yatırım kararı öncesi görmesi gerekenlere de Türkiye'yi hatırlatmıştır" şeklinde konuştu. Kendisinin de üretimden geldiğini, J9'lar için 1981'de Türkiye'de bulunduğunu vurgulayan Vieux, Türkiye'de üretim olup olmayacağı kararının yaz sonunda verileceğini açıkladı. Partner Tepee'nin Türkiye tanıtımında konuşan Vieux, "Sanayiye ve üretime bağlıyım. PSA CEO'su Christian Streiff Polonya, Ukrayna ve Türkiye arasında verilecek kararı yaz sonuna kadar açıklayacak. Streiff'in sağlık sorunlarından dolayı karar biraz gecikti. Bu fabrikada esas olarak motor üretilecekti. Fakat içerisinde otomobil de üretilecek. Hem Peugeot hem de Citroen için üretim birlikte olabilir" dedi. Türkiye'de yan sanayi ile Peugeot olarak yakın temasta olduklarını doğrulayan Vieux, Peugout'nun yılda 400 milyon Euro'ya varan satın alma yaptığını belirterek sıkı temasın önümüzdeki dönemde devam edeceğini belirtti.

LPG'YE GİRECEĞİZ
Göreve geldiği ekim ayından bugüne Peugeot'nun pazar payını yüzde 3.27'den yüzde 4.8'e çıkardıklarını ifade eden Vieux, 5 ayda bin 63 adet fazla oto satarak binek pazardaki satışlarını yüzde 24.5 artırdıklarını söyledi. LPG'deki talebin farkında olduklarını belirten Vieux, "LPG'li oto satışına yakın zamanda başlayacağız" dedi.