kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Irak'tan gelecek yıl daha fazla asker çekeceğiz"

Yeni Haber
Irak'tan Amerikan askerlerinin çekilmesine yönelik tartışmalar yaşanırken Washington'un yakın müttefiki İngiltere, Orta Doğu ülkesinden gelecek yıl daha fazla asker çekeceğini açıkladı...
Avam Kamarası'nda konuşan İngiltere Başbakanı Gordon Brown, Irak'ta 4 bin 100 asker bulundurduklarını ve görevi biten askerleri çekeceklerini söyledi. Brown, komutanların 2009'un ilk aylarında "görevin tamamen değişmesini" beklediklerini söyledi. Geçen yıl yaz aylarında Irak'ın güneyindeki Basra'da ayda 200 saldırı olurken geçen Nisan ayında sadece 5 saldırının olduğunu belirten Brown, "Orta Doğu'daki önemli ülkelerle olduğu gibi Irak ile uzun dönemli ikili ilişkileri geçerken 2009'un ilk aylarında görev tanımı da değişebilir. Savunma Bakanı ve komutanlar, bunu formülize etmek için Irak hükümeti ile görüşecek." dedi.
Amerika, Irak'ta yaklaşık 150 bin asker bulunduruyor.İngiltere, geçen yıl yaptığı açıklamada, bu yılın başında 2 bin 500 kadar askerini geri çekeceğini açıklamış ancak Basra'da şiddet olaylarının tekrar başgöstermesi nedeniyle bu planı rafa kaldırmıştı. İngiliz askerlerin büyük bir bölümü Şiilerin çoğunlukta olduğu Basra'yı kontrol ediyor. Güvenlik durumunun iyileştiğine dikkat çeken Brown, Basra'da ekonomiyi iyileştirmek için planlar yaptıklarını kaydetti.

CİHAN