kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Askerler arasında kavga: 1 ölü

Yeni Haber
Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, Bozova ilçesindeki Askerlik Şubesindeki iki asker arasında kavga yaşandığını belirterek, ''Bir asker diğerini silahla vurarak, arkadaşının hayatına son vermiş'' dedi.

Askerlik Şubesi'nde nöbet tutan erler Ömer Orman (21) ile Yasin Ayman (21) arasında dün gece geç saatlerde henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma meydana geldi.

Kavgaya dönüşen olayda; elindeki tüfekle ateş eden Ayman, Orman'ın ölümüne neden oldu. Askerlik şubesindeki diğer askerler tarafından etkisiz hale getirilen Ayman, gözaltına alındı. Olayda hayatını kaybeden er Ömer Orman'ın cenazesi, Şanlıurfa Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Bu arada Vali Yusuf Yavaşcan, sabah saatlerinde Bozova Kaymakamı Mehmet Özel'i ziyaret ederek, olayla ilgili bilgi aldı.

Yavaşcan, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Askerlik Şubesinde güvenlik hizmetlerinin normalde özel güvenlikçiler tarafından sağlandığını ancak bu konudaki ihale henüz sonuçlanmadığı için Şanlıurfa, Suruç ve Birecik'ten toplam 5 askerin, 20 gün önce geçici olarak ilçeye gönderildiğini söyledi.

Olayın bu askerlerden ikisi arasında meydana geldiğini belirten Vali Yavaşcan, iki askerin dün akşam saatlerinde kavga ettiğini, ancak gece geç saatlerde olayın biraz daha alevlendiğini aktardı. Vali Yavaşcan, ''Bir asker diğerini silahla vurarak, arkadaşının hayatına son vermiş. Olayı gerçekleştiren asker mahkemeye çıkarıldı, sanırım tutuklanacak. Hayatını kaybeden askerimizin cenazesi de Ankara'da yaşayan ailesinin yanına gönderilecek'' dedi.

(AA)