kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Gökçek ODTÜ rektörüne sert çıktı

AA
Yeni Haber
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut'un, ODTÜ arazisi üzerinde bulunan hiçbir binanın ''imar yönünden eksiği bulunmadığı'' yönündeki açıklamasının gerçeği yansıtmadığını savunarak, ''Sayın rektör Akbulut ayıp ediyor. ODTÜ'yü yıkma gibi bir niyetim yok. Yıkma yetkim var ama bunu kullanmayacağımı açıkça ifade ettim'' dedi.

Gökçek, ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Akbulut'un ''ajitasyon'' yaptığını öne sürerek, ''Sayın Akbulut'un CHP'den siyasete atılma gibi bir niyeti var galiba. Böyle bir niyet için Melih Gökçek'e çatmayı koz olarak kullanıyor. Bu yanlış tutumdan derhal vazgeçmelidir'' diye konuştu.

2004 yılından itibaren ODTÜ'nün yapmış olduğu tüm kaçak inşaatların, TCK'nın 184. maddesinin 1. fıkrasına göre suç olduğunu ifade eden Gökçek, bu maddenin yapı ruhsatiyesi alınmamış, ruhsata aykırı bina yaptıranlara 1 ile 5 yıl arasında hapis cezasını öngördüğünü söyledi.

''Yasalar karşısında açıkça suç olan bu konuda, karşıyı suçlayarak işin içinden sıyrılmayı 'yanlış tutum' olarak değerlendirdiklerini'' anlatan Gökçek, şöyle devam etti: ''ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut'un, ODTÜ arazisi üzerinde bulunan hiçbir binanın 'imar yönünden eksiği bulunmadığı' yönündeki açıklaması gerçeği yansıtmıyor. Sayın rektör Akbulut ayıp ediyor. ODTÜ'yü yıkma gibi bir niyetim yok. Bugün de yok, yarın da yok... Yıkma yetkim var ama bunu kullanmayacağımı açıkça ifade ettim. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak, Çankaya Belediyesi'nin 10 senedir kullanmadığı 1/1000'lik imar planı yapma yetkisini 5216 sayılı kanunun 11. maddesi gereği biz üzerimize aldık. ODTÜ'NÜN imar planını bundan sonra biz yapacağız.''

ODTÜ'yü küçük düşürme gibi bir niyetlerinin asla olmadığını ifade eden Gökçek, ODTÜ'nün bir bilim yuvası olduğunu ve Ankara'ya kazandırdığı ormanın takdire şayan olduğunu söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak pek çok ODTÜ mezunu eleman ile çalıştıklarını bildiren Gökçek, birlikte Ankara'ya hizmet verdiklerini ve ODTÜ'lü elemanlarla gurur duyduklarını belirtti.

Ancak ODTÜ Mimarlık Fakültesi'ndeki bazı öğretim görevlilerinin ODTÜ'de kaçak inşaata göz yummalarının kabul etmenin mümkün olmadığını ifade eden Gökçek, ''mücadelelerinin, hukuk, kanun taşımayan yöneticileri kanun çizgisine getirmek'' olduğunu söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, ''Yöneticilerin hatalarından dolayı, Melih Gökçek dahil hiç kimsenin ODTÜ'yü kamuoyu gözünde küçük düşürme hakkı olmadığını'' da kaydetti.