kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Köşk'ten iddialara yalanlama

Yeni Haber
Cumhurbaşkanlığı, Devlet Denetleme Kurulu'nun, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının hesaplarını incelemeye aldığı yönündeki iddialara açıklık getirdi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Devlet Denetleme Kurulu'nca kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının hesaplarının incelenmesine yönelik bir denetim yapılmadığı bildirildi. Yapılan çalışmanın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 14 Şubat 2008 tarihli talimatıyla gerçekleştirilmekte olan "Araştırma ve İnceleme" faaliyeti olduğu belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bu faaliyet, "Tüm Kamu Kurumu Niteliğindeki Meslek Kuruluşlarının, teşkilat yapıları, faaliyetleri, denetimleri ve organlarının seçimlerine dair esasların değerlendirilmesi ile bunların etkin ve verimli şekilde hizmet yürütmelerinin ve geliştirilmesinin sağlanmasını' hedeflemektedir."

Devlet Denetleme Kurulu'nun, Anayasa'nın 108. maddesi uyarınca kurulmuş anayasal bir kurum olduğu, görev ve yetkilerini de Anayasa'nın söz konusu maddesinden ve Devlet Denetleme Kurulu Kurulması Hakkında 2443 sayılı kanundan aldığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Gerek Anayasamızın 108. maddesinde, gerekse 2443 sayılı Kanunun 2. maddesinde Kurulumuzun "Kamu Kurumu Niteliğinde Meslek Kuruluşlarında' her türlü inceleme, araştırma ve denetlemeler yapmakla yetkili ve görevli olduğu açıkça belirtilmektedir. Yapılan çalışma kapsamında söz konusu meslek kuruluşlarına yazılan yazılarda, çalışmanın amacı "araştırma ve inceleme' olarak açık bir şekilde belirtilmiş olup, istenen bilgi ve belgeler de "meslek kuruluşlarına' ilişkin yürütülen çalışmalara yönelik bilgi demeti oluşturmaya matuftur.

Netice olarak yapılan çalışma, Cumhurbaşkanlığı Yüce Katının 14 Şubat 2008 tarihli talimatlarıyla yaklaşık altı aydan beri sürdürülmekte olan kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşlarının hiçbir ayrım yapılmaksızın tamamına yönelik bir araştırma ve inceleme çalışmasıdır."

ANKA