kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"3 ay arayla iki doğum yaptı"

Yeni Haber
Konya'nın Ereğli ilçesi Devlet Hastanesinde başlatılan soruşturmada, normal doğum yapan bir kadının kayıtlara göre 3 ay sonra bir bebek daha dünyaya getirdiği fark edildi.

Ereğli Hastanesi Başhekimi Dr. Anıl Serin, 9 Ekim 2006'da Ereğli Devlet Hastanesinde erkek çocuk dünyaya getiren bir kadının kayıtlarda 3 ay sonra bir doğum daha yaptığının göründüğünü söyledi.

Bu olayı öğrendikten hemen sonra, yaklaşık 10 gün önce olayla ilgili soruşturma başlattıklarını bildiren Serin, ''Normalde iki doğum arasında
en az 10 ay olması gerekir ancak 3 ay içinde 2 doğum, kağıt üzerinde bazı oynamaların olduğunu gösteriyor'' dedi.

Serin, buna benzer durumla sık karşılaştıklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:''Anne karnesini sosyal güvencesi olmayan başka birisine vermiş olabilir. İkinci kişinin yaptığı doğum da kayıtlara anne adına geçtiği için 3 ay arayla doğum yapmış görünebilir. Başkası adına ilaç yazdırılırken sağlık karnesinin kullanılması durumu burada doğum için kullanılmış gibi duruyor.''Serin, ailenin sosyal güvenlik bilgileri kullanılarak başka birine doğum yaptırılmış da olabileceğini, soruşturmanın sonuçlanmasının ardından olayın netlik kazanacağını bildirdi.

AA